De oevers aan de Laarstraat

Het is weer tijd voor onze rubriek Oald Goor. Vandaag dalen we af naar het begin van de vorige eeuw: 1904 om precies te zien. Toen werd deze prent geschoten in de Laarstraat met aan de rechterhand De Regge. Hoe mooi zou het zijn geweest als De Regge intact was gelaten dwars door het stadscentrum van Goor. Een terrasje pikken aan de kade van De Regge in het hart van ’t Twentse Haagje. Het is een vruchtbare utopische en romantische gedachte die letterlijk en figuurlijk is drooggelegd.

Gerelateerde berichten

  • Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…13 oktober 2016 Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan… In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te […]
  • Rattenplaag door vervuilde Regge26 september 2016 Rattenplaag door vervuilde Regge Het is een vooruitstrevend plan dat volgens het leeuwedeel van Goor, zo wees een poll op deze site uit, wordt gesteund. Toch is niet iedereen blij met het blootleggen van De Regge. […]
  • Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken…1 augustus 2021 Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken… Dit keer in de categorie Oald Goor een prent van vijf burgemeesters die met zichtbaar genoegen een boekwerk uitpakken. Het is het rapport van KPMG dat in november 1995 werd uitgereikt en […]
  • Den Engel; pleisterplaats en posthuis25 juli 2021 Den Engel; pleisterplaats en posthuis In de categorie Oald Goor een fraaie prent van 121 jaar geleden (1900) van Hotel Den Engel in de Goorse Grotestraat. Dit etablissement dateert uit 1591 en kreeg vanaf het jaar 1606 een […]
  • Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan…11 juli 2021 Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan… In de categorie Oald Goor stuiten we in de archieven van de stichting Historisch Goor op een prent van het oude gemeentehuis, op 't Schild. Dat werd, nu vijftig jaar geleden, afgebroken […]