Revalidatie ex-coronapatiënten bij Fysiotherapie & Fysiofitness Smit (Adv)

Fysiotherapie & Fysiofitness Smit heeft zich gespecialiseerd in de revalidatie van ex-coronapatiënten. Na de scholing ‘Revalidatie na COVID-19′ te hebben afgerond is fysiotherapeut Arthur Smit en zijn team, met diverse patiënten, die erg ziek zijn geweest van het virus, aan de revalidatie begonnen. Zo’n 20% van de met corona geïnfecteerde personen maken een ernstig tot zeer ernstig ziekteproces door. Het menselijk lichaam maakt veel door in een korte periode en de ervaring leert dat het herstel doorgaans veel langer duurt dan gedacht…

“Zelfs wanneer er geen ziekenhuisopname nodig is geweest, kan het wel maanden duren voordat het lichaam weer op het ‘oude niveau’ zit.” zegt Arthur Smit. “Klachten als vermoeidheid, krachtsverlies en benauwdheid kunnen het dagelijkse leven langdurig blijven beperken en hebben een grote impact op iemands zelfvertrouwen. Juist het verantwoord opbouwen, energieverdeling en het risico op overbelasting vragen om aandacht én deskundige begeleiding van een fysiotherapeut.”

De overheid heeft dit inzicht erkend door het vergoeden van 50 fysiotherapiebehandelingen uit de basisverzekering.*) Voorwaarde is wel een doorverwijzing van een arts of specialist én het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek (het invullen van vragenlijsten).

Aangezien Fysiotherapie & Fysiofitness Smit met een zogenoemde multidisciplinair werkt, kan binnen dezelfde praktijk zo nodig ook een beroep worden gedaan op Ergotherapie, Diëtetiek en Psychologie.
Als de maatregelen het weer toelaten is ook Fysiofitness een uitstekende manier van verantwoorde conditieopbouw.

Fysiotherapie & Fysiofitness Smit helpt eenieder graag weer naar het ‘oude niveau’. Meer informatie via de website, e-mail of telefoonnummer

*) voor alle vergoedingen uit de basisverzekering geldt dat eerst het eigen risico moet worden gebruikt