Nieuw in Goor: de Bibliotheek aan Huis

Voor iedereen die niet meer zelf in staat is naar de bibliotheek te komen, introduceert de Bibliotheek Hof van Twente nu een nieuwe service. Klanten kunnen aangeven wat ze het liefste lezen waarna vrijwilligers boeken uitzoeken en ze bij de mensen thuis brengt…

Ilse van den Einde, vrijwilligerscoördinator bij de bibliotheek, over de nieuwe service: “De Bibliotheek aan Huis is bedoeld voor iedereen in de gemeente Hof van Twente die niet meer zelf langs kan komen. Dat kunnen ouderen zijn, maar ook mensen die door ziekte of een handicap langere tijd niet meer mobiel zijn. Voor hen bieden we graag deze extra service, zodat ze toch kunnen blijven lezen.”

Naast boeken kunnen ook tijdschriften, dvd’s en muziek geleend worden. De service is gratis voor leden van de Bibliotheek Hof van Twente. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres bildtse@nulllive.nl contact opnemen met de Bibliotheek.

Daarnaast is er nog behoefte aan vrijwilligers die de boeken willen langs brengen. Elke vrijwilliger krijgt een aantal vaste klanten die met enige regelmaat van nieuwe leesboeken worden voorzien. Geïnteresseerden kunnen daarover ook meer informatie vinden op de website van de Bibliotheek: www.hofbibliotheek.nl.

Gerelateerde berichten

  • Bibliotheek gaat boeken bezorgen bij ouderen23 april 2020 Bibliotheek gaat boeken bezorgen bij ouderen De bibliotheek Hof van Twente gaat boeken bezorgen bij ouderen die daar behoefte aan hebben en nu niet in staat zijn om 'leesvoer' te lenen. De bieb in Goor is vanwege het Corona-virus […]
  • Bieb weer open, leescafé nog niet9 mei 2020 Bieb weer open, leescafé nog niet Vanaf volgende week maandag (18 mei) is de bibliotheek Hof van Twente in Goor weer geopend terecht om boeken te lenen en terug te brengen met inachtneming van de geldende Coronaregels. […]
  • Bibliotheek dicht tot en met 18 november4 november 2020 Bibliotheek dicht tot en met 18 november De Goorse bibliotheek is vanaf morgen twee weken gesloten. Dit in verband met de aangescherpte Corona-maatregelen en de nieuwe adviezen van het RIVM. Wie nog boeken of ander geleend […]
  • Bibliotheek beperkt open13 januari 2021 Bibliotheek beperkt open Tijdens deze lockdown is de Goorse bibliotheek beperkt open zijn voor het ophalen en terugbrengen van boeken. De overige activiteiten stoppen tot en met 9 februari. De Puzzeltheek in […]
  • Albatros winnaar Leesvirus19 mei 2016 Albatros winnaar Leesvirus De kinderen van groep 5 en 6 van de Albatros hebben de leeswedstrijd 'Leesvirus' gewonnen. de Goorse kinderen haalden de meeste punten bij dit leesbevorderingsproject waarin kinderen van […]