Nieuw in Goor: de Bibliotheek aan Huis

Voor iedereen die niet meer zelf in staat is naar de bibliotheek te komen, introduceert de Bibliotheek Hof van Twente nu een nieuwe service. Klanten kunnen aangeven wat ze het liefste lezen waarna vrijwilligers boeken uitzoeken en ze bij de mensen thuis brengt…

Ilse van den Einde, vrijwilligerscoördinator bij de bibliotheek, over de nieuwe service: “De Bibliotheek aan Huis is bedoeld voor iedereen in de gemeente Hof van Twente die niet meer zelf langs kan komen. Dat kunnen ouderen zijn, maar ook mensen die door ziekte of een handicap langere tijd niet meer mobiel zijn. Voor hen bieden we graag deze extra service, zodat ze toch kunnen blijven lezen.”

Naast boeken kunnen ook tijdschriften, dvd’s en muziek geleend worden. De service is gratis voor leden van de Bibliotheek Hof van Twente. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres ln.evilnull@estdlib contact opnemen met de Bibliotheek.

Daarnaast is er nog behoefte aan vrijwilligers die de boeken willen langs brengen. Elke vrijwilliger krijgt een aantal vaste klanten die met enige regelmaat van nieuwe leesboeken worden voorzien. Geïnteresseerden kunnen daarover ook meer informatie vinden op de website van de Bibliotheek: www.hofbibliotheek.nl.