Tuindorp in het wit…

Als we de weersvoorspellingen moeten geloven worden we de komende dagen alsnog ondergedompeld onder een witte deken. De laffe sneeuwval van een aantal weken geleden, wordt zeer waarschijnlijk overtroffen. Het doet de winterliefhebbers op de redactie van Oald Goor al even afdalen naar de koffer met prenten met sneeuwpret. Dat zorgde zelfs in de winter aan het begin van de Tweede Wereldoorlog (1942) voor een prachtig plaatje in het Tuindorp: Jurriën Sprakelstraat met het badhuis in het wit.

Gerelateerde berichten

  • Het Badhoes start activiteiten weer op19 augustus 2021 Het Badhoes start activiteiten weer op Na een lange coronaperiode was het Het Badhoes op het Tuindorp vanaf begin juni weer geopend maar nog zonder grotere activiteiten en met de geldende coronaregels. Vanaf komende zaterdag, […]
  • Eerste huis op ’t Tuindorp 100 jaar geleden voor het eerst verhuurd23 mei 2021 Eerste huis op ’t Tuindorp 100 jaar geleden voor het eerst verhuurd Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de eerste woning op het Goorse Tuindorp werd verhuurd. Destijds voor 5 gulden per week. De woningen werden gebouwd door overheidssteun die kwam nadat […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Toch geen jonge statushouders naar ’t Tuindorp2 juni 2016 Toch geen jonge statushouders naar ’t Tuindorp Er komen toch geen 12 jonge vluchtelingen in de voormalige peuterspeelzaal in de Goorse Jurriën Sprakelstraat. De stichting Jarabee die verantwoordelijk is voor de begeleiding, heeft dat […]
  • Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek28 april 2016 Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek Wel of geen windmolen op het terrein naast Bruins&Kwast op industrieterrein Zenkeldamshoek ? Ondernemers vinden het een prima plan, omwonenden zijn er minder gelukkig mee. Het plan van […]