Van hotel na twee branden tot landhuishotel…

Landhuishotel Herikerberg bestaat deze week 20 jaar maar de oorspronkelijke geschiedenis van Hotel Herikerberg begint al in 1920 toen het werd geopend voor ‘hotelgasten en passanten’. Negentien jaar na de opening werd het door brand verwoest en moest het opnieuw worden opgebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het hotel in handen van de Duitse bezetters alvorens het in 1949 weer de functie van hotel en restaurant terug kreeg. In 1972 werd het hotel wederom door brand getroffen en het zou daarna nog 28 jaar duren voor er weer activiteit was ‘op de berg’…

Het hotel in rond 1940

Het huidige pand tussen Goor en Markelo, werd gebouwd in 2000 en op 1 februari 2001 geopend door Ank Bijleveld die destijds burgemeester van de Gemeente Hof van Twente was. Destijds werd het hotel gerund door Guus Brandriet en Miriam Poppe, tegenwoordig door zoon Daniel Brandriet en zijn vrouw Annemarie ten Broeke. Door de Corona-pandemie is het hotel gesloten en wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van het interieur van de in totaal 30 kamers.

De opening in 2001 door toenmalig burgemeester Bijleveld

Foto’s: www.hotelherikerberg.nl

Gerelateerde berichten

  • Hotel Herikerberg vindt in jonge Brandriet nieuwe exploitant19 mei 2016 Hotel Herikerberg vindt in jonge Brandriet nieuwe exploitant Daniël Brandriet wordt, samen met zijn vriendin Annemarie ten Broeke de nieuwe exploitant van Hotel Herikerberg. Daniël Brandriet is de zoon van eigenaar Guus Brandriet en heeft de […]
  • Hotel Herikerberg failliet14 april 2016 Hotel Herikerberg failliet Landhuishotel Herikerberg tussen Goor en Markelo is failliet verklaard. Het faillissement is verrassend omdat het hotel/restaurant winstgevend was en door gasten goed werd beoordeeld. […]
  • Polls: Geen losgeld betalen en het kerkbezoek van de minister29 december 2020 Polls: Geen losgeld betalen en het kerkbezoek van de minister De gemeente Hof van Twente heeft er goed aan gedaan om geen losgeld te betalen aan de criminelen die inbraken in het computersysteem van de gemeente en 750.000 euro vroegen voor het […]
  • Hotels in het stadshart van Goor…11 februari 2017 Hotels in het stadshart van Goor… Goor staat niet te boek als stad van toerisme. Weinig tot geen campings, vakantiehuizen of hotels. In het grijze verleden had Goor nog wel een hotel in het stadshart. Neem bijvoorbeeld […]
  • Hotel Herikerberg toen en nu15 april 2016 Hotel Herikerberg toen en nu Het was begin vorige eeuw een begrip in de regio: Hotel Herikerberg. Deze week werd bekend dat het horeca-etablissement failliet is verklaard. Het hotel, op de weg tussen Goor en Markelo, […]