Van hotel na twee branden tot landhuishotel…

Landhuishotel Herikerberg bestaat deze week 20 jaar maar de oorspronkelijke geschiedenis van Hotel Herikerberg begint al in 1920 toen het werd geopend voor ‘hotelgasten en passanten’. Negentien jaar na de opening werd het door brand verwoest en moest het opnieuw worden opgebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het hotel in handen van de Duitse bezetters alvorens het in 1949 weer de functie van hotel en restaurant terug kreeg. In 1972 werd het hotel wederom door brand getroffen en het zou daarna nog 28 jaar duren voor er weer activiteit was ‘op de berg’…

Het hotel in rond 1940

Het huidige pand tussen Goor en Markelo, werd gebouwd in 2000 en op 1 februari 2001 geopend door Ank Bijleveld die destijds burgemeester van de Gemeente Hof van Twente was. Destijds werd het hotel gerund door Guus Brandriet en Miriam Poppe, tegenwoordig door zoon Daniel Brandriet en zijn vrouw Annemarie ten Broeke. Door de Corona-pandemie is het hotel gesloten en wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van het interieur van de in totaal 30 kamers.

De opening in 2001 door toenmalig burgemeester Bijleveld

Foto’s: www.hotelherikerberg.nl

Gerelateerde berichten

  • Hotel Herikerberg vindt in jonge Brandriet nieuwe exploitant19 mei 2016 Hotel Herikerberg vindt in jonge Brandriet nieuwe exploitant Daniël Brandriet wordt, samen met zijn vriendin Annemarie ten Broeke de nieuwe exploitant van Hotel Herikerberg. Daniël Brandriet is de zoon van eigenaar Guus Brandriet en heeft de […]
  • Hotel Herikerberg failliet14 april 2016 Hotel Herikerberg failliet Landhuishotel Herikerberg tussen Goor en Markelo is failliet verklaard. Het faillissement is verrassend omdat het hotel/restaurant winstgevend was en door gasten goed werd beoordeeld. […]
  • Bijleveld treedt toch af17 september 2021 Bijleveld treedt toch af Ank Bijleveld treedt alsnog af als Minister van Defensie. De in Goor woonachtige bewindsvrouw kreeg gisteren van de Tweede Kamer een motie van afkeuring vanwege de fouten die zijn gemaakt […]
  • Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring17 september 2021 Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring Waar haar collega van buitenlandse zaken, Sigrid Kaag, besloot om af te treden, maakt de Goorse minister van Defensie Ank Bijleveld een andere afweging. Zij blijft aan als demissionair […]
  • Bijleveld ook onder vuur in de Tweede Kamer17 augustus 2021 Bijleveld ook onder vuur in de Tweede Kamer Minister Ank Bijleveld krijgt behoorlijk het vuur aan de schenen gelegd in de Tweede Kamer. Het debat over de crisis in Afghanistan heeft geleerd dat de kritiek op de Goorse politica niet […]