Alleen seizoenkaarthouders welkom als ijsbaan open gaat

Als de Goorse IJsbaan ’t Slag wordt opengesteld voor publiek in de komende week, is dat alleen voor seizoenkaarthouders. Dit staat in het plan van aanpak dat door het bestuur van de Goorse IJsclub aan de gemeente Hof van Twente is gestuurd. Er wordt veel vrieskou verwacht en de kans is aanwezig dat er geschaatst kan worden maar dan moeten de sneeuw en de wind geen roet in het eten gooien. Om de Coronamaatregelen te kunnen handhaven zijn in het plan een groot aantal punten opgenomen zoals de inzet van extra vrijwilligers waarvan er zo’n 20 extra nodig zijn. Daarvoor worden in Goor extra mensen gevraagd.

Zou het dan toch dit jaar?

Gezien de ruimte die er is zouden er ‘corona-technisch’ 700 mensen op het ijs mogen worden toegelaten maar aangezien de ijsclub 600 abonnementshouders heeft wordt dat getal aangehouden in het plan van aanpak.

Ouders van kinderen die geholpen moeten worden met het veter strikken moeten na het strikken naar huis, ver buiten de ingangspoort blijven óf zich inzetten als vrijwilliger. Er zal eveneens een plan worden gemaakt om de Goorse scholen in de gelegenheid te stellen een dagdeel te kunnen schaatsen, indien mogelijk.

Ook zullen de kantine en de toiletten gesloten blijven na openstelling. Het bestuur van de Goorse IJsclub wil ook een beroep doen op de gemeente Hof van Twente voor wat betreft de logistieke ondersteuning en beveiliging. Komende maandag gaat de gemeente zich buigen over de plannen en zal daarna met een finaal oordeel komen met eventuele aanpassingen in het plan. Via deze site en de kanalen van de Goorse IJsclub zal in de komende periode de laatste informatie worden gedeeld.