Alleen seizoenkaarthouders welkom als ijsbaan open gaat

Als de Goorse IJsbaan ’t Slag wordt opengesteld voor publiek in de komende week, is dat alleen voor seizoenkaarthouders. Dit staat in het plan van aanpak dat door het bestuur van de Goorse IJsclub aan de gemeente Hof van Twente is gestuurd. Er wordt veel vrieskou verwacht en de kans is aanwezig dat er geschaatst kan worden maar dan moeten de sneeuw en de wind geen roet in het eten gooien. Om de Coronamaatregelen te kunnen handhaven zijn in het plan een groot aantal punten opgenomen zoals de inzet van extra vrijwilligers waarvan er zo’n 20 extra nodig zijn. Daarvoor worden in Goor extra mensen gevraagd.

Zou het dan toch dit jaar?

Gezien de ruimte die er is zouden er ‘corona-technisch’ 700 mensen op het ijs mogen worden toegelaten maar aangezien de ijsclub 600 abonnementshouders heeft wordt dat getal aangehouden in het plan van aanpak.

Ouders van kinderen die geholpen moeten worden met het veter strikken moeten na het strikken naar huis, ver buiten de ingangspoort blijven óf zich inzetten als vrijwilliger. Er zal eveneens een plan worden gemaakt om de Goorse scholen in de gelegenheid te stellen een dagdeel te kunnen schaatsen, indien mogelijk.

Ook zullen de kantine en de toiletten gesloten blijven na openstelling. Het bestuur van de Goorse IJsclub wil ook een beroep doen op de gemeente Hof van Twente voor wat betreft de logistieke ondersteuning en beveiliging. Komende maandag gaat de gemeente zich buigen over de plannen en zal daarna met een finaal oordeel komen met eventuele aanpassingen in het plan. Via deze site en de kanalen van de Goorse IJsclub zal in de komende periode de laatste informatie worden gedeeld.

Gerelateerde berichten

  • Het waren twee mooie dagen…14 februari 2021 Het waren twee mooie dagen… En toen steeg het kwik en is het na een enerverend weekend weer gedaan met de ijspret in het Goorse. Er is volop geschaatst op de diverse vijvers zoals de Kevelhammerhoek en natuurlijk de […]
  • IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar12 februari 2021 IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar IJsbaan ’t Slag in Goor gaat morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar. In het kader van het Coronavirus en de geringe ijsdikte gelden er strenge eisen. De jongste kinderen mogen met 1 […]
  • 27 januari 2017, toen er nog geschaatst werd…27 januari 2021 27 januari 2017, toen er nog geschaatst werd… Dat onderstaande foto, genomen op vrijdag 27 januari 2017, inmiddels in de categorie Oald Goor is beland, zegt genoeg. Een, voor de schaatsliefhebbers, triest record is daarmee gebroken. […]
  • Goorse IJsclub op landelijke tv20 januari 2021 Goorse IJsclub op landelijke tv Nadat op deze site de nodige aandacht was voor het negatieve record van de Goorse IJsclub, kwam ook RTV Oost naar Goor om het verhaal halen over de zachte winters en de verwachting dat er […]
  • IJsclub vreest triest record11 december 2020 IJsclub vreest triest record De sluis is open gezet (foto) en het observeren van de weerkaarten is begonnen. De weides van de Goorse ijsbaan staan vanaf vandaag weer onder water in de hoop op langdurige vrieskou en […]