Woningen in de Hof redelijk zuinig met energie

Woningen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente hebben een gemiddeld energieverbruik. Dat blijkt uit onderzoek van de experts van de website www.energielabelprijzen.nl dat de gegevens van Klimaatmonitor Nederland analyseerde. Op dit moment heeft 37,8% van de woningen een geldig energielabel. Daarvan beschikt 71,9% over een ‘groen’ label (A, B of C). Dat is iets meer dan het landelijke gemiddelde van 70%.

Energie-zuinige woningen op ’t Gijmink

De woningen met zo’n label hebben een redelijk tot zeer laag energieverbruik dankzij een zuinige HR-ketel, goede isolatie en eventueel zonnepanelen. 1.717 woningen (30,1%) in de Hof hebben het meest zuinige energielabel A, landelijk is dat 24%. Het meest voorkomende energielabel in Hof van Twente is label A (en A+ ++). 244 woningen (4%) hebben het meest onzuinige energielabel G en dat is gelijk aan het landelijk gemiddelde.

Hoe zijn de energielabels verdeeld in de gemeente Hof van Twente:

1.717 woningen (30,1%) hebben energielabel A: zeer laag energieverbruik
894 woningen (15,7%) hebben energielabel B: laag energieverbruik
1.496 woningen (26,2%) hebben energielabel C: redelijk laag energieverbruik
736 woningen (12,9%) hebben energielabel D: gemiddeld energieverbruik
351 woningen (6,1%) hebben energielabel E: redelijk hoog energieverbruik
272 woningen (4,8%) hebben energielabel F: hoog energieverbruik
244 woningen (4%) hebben energielabel G: zeer hoog energieverbruik