Gemeentelijke belastingaanslag later door cyberaanval

De gemeente Hof van Twente kan de belastingaanslagen van dit jaar niet aan het einde van deze maand versturen zoals te doen gebruikelijk maar pas over een aantal maanden. Door de cyberaanval in december zijn veel koppelingen van geautomatiseerde gegevens verloren gegaan en om achterstanden weg te werken en de aanslagen goed voor te bereiden zegt de gemeente meer tijd nodig te hebben. Wethouder Harry Scholten: “Het is belangrijk dat aanslagen correct zijn en dat vraagt grote zorgvuldigheid. Naar verwachting kunnen wij de aanslagen binnen enkele maanden versturen, het streven is nog voor de zomervakantie.”

Voor het betalen van de aanslag verandert er niets. Er kan nog steeds in twee termijnen worden betaald alleen worden de termijnen logischerwijs naar achteren verschoven. Bij mensen die een automatische incasso hebben verleend wordt de aanslag in zes termijnen geïncasseerd.