Gemeente: Paden en wegen sneeuwvrij maken vergt tijd

Het duurt nog wel even voor alle wegen en paden in Goor weer sneeuwvrij zijn en goed begaanbaar. Het opwaaien van het sneeuw en de gevormde sneeuwduinen bemoeilijken het werk evenals de lage temperaturen. Medewerkers van Gildebor en andere partijen zijn onder regie van Twente Milieu bezig om de hoofdroutes in ieder geval bereikbaar te maken.


De gemeente werkt met hoofdroutes en tweede routes bij het strooien. Hoofdroutes hebben prioriteit, andere wegen, straten en fietspaden binnen de strooiroute komen aan de beurt zodra dat mogelijk is.

In principe wordt alleen gestrooid op de belangrijkste wegen en fietspaden. In woonstraten wordt alleen gestrooid als er veel fietsverkeer is of als het een toegangsweg is tot een basisschool, verzorgingstehuis, winkelcentrum of ziekenhuis. Parkeerplaatsen van huisartsencentra, verzorgingshuizen, kerken en bibliotheken worden ook gestrooid door de gemeente evenals opritten naar scholen.

Provinciale wegen met fietspaden en parallelwegen worden gestrooid door provincie Overijssel. De snelwegen door Rijkswaterstaat.
De gemeente doet een beroep op de inwoners om elkaar zoveel mogelijk te helpen met het schoonhouden van stoep en straat. Het verzoek is om de sneeuw niet op de rijbaan te schuiven. Dat maakt het voor wagens en materieel moeilijker om de weg sneeuwvrij te krijgen.