Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025

De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse bezetter. Aanvankelijk was het de bedoeling om vorig jaar 75 jaar vrijheid groots te vieren maar dat kon vanwege corona niet doorgaan. Ook het plan om het dit jaar te vieren moet de organisatie nu laten varen om dezelfde reden. Daarom is voor het volgende ‘kroonjaar’ gekozen. Dan is ook tevens de landelijke herdenking.

Een aantal reguliere, jaarlijkse onderdelen gaat wel door zoals de herdenking van het bombardement op Goor (24 maart 1945) en de dodenherdenking op 4 mei.

Onderdeel van 75 Jaar Vrijheid was eveneens het opnemen van herinneringen van ouderen aan de oorlogsjaren en de bevrijding. Ook dit gaat door, met inachtneming van de geldende coronaregels om deze herinneringen niet verloren te laten gaan. Ook zal de Stichting Stadslandbouw een mozaïekbank gaan maken die zal worden geplaatst nabij de bomscherf in het centrum van Goor. De bedoeling is om die bank op 8 april van het volgende jaar te plaatsen.

Gerelateerde berichten

  • “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..”5 mei 2021 “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..” Het zijn de treffende woorden van Mehbratu Sebhatu Tekle (foto). Hij vluchtte uit Eritrea om hier in vrijheid en zonder angst te kunnen leven. Hij was één van de zes inwoners uit de Hof […]
  • Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd…8 april 2021 Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd… Opdat wij nooit vergeten. De veel gebruikte term geldt voor Goor tweeledig. Waar een maand geleden nog de slachtoffers van het bombardement op Goor werden herdacht is het vandaag de dag […]
  • De vlag mag uit…8 april 2020 De vlag mag uit… Het is een moeilijke tijd maar toch valt er vandaag wat te vieren. 75 jaar geleden werd Goor bevrijd van de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog en dus alle reden om het Twentse […]
  • Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april29 maart 2020 Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april Het comité 75 jaar vrijheid Goor roept op om op 8 april massaal de vlag uit te hangen. Dit omdat het dan 75 jaar geleden is dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetters aan het einde van […]
  • Nieuwe maatregelen kabinet treft naast Schoolfeest meer Goorse evenementen24 maart 2020 Nieuwe maatregelen kabinet treft naast Schoolfeest meer Goorse evenementen De verscherpte maatregelen die gisteravond door de regering zijn afgekondigd om het Corona-virus in te dammen perken ook het maatschappelijke leven in Goor nog verder in. Tot 1 juni geen […]