Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025

De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse bezetter. Aanvankelijk was het de bedoeling om vorig jaar 75 jaar vrijheid groots te vieren maar dat kon vanwege corona niet doorgaan. Ook het plan om het dit jaar te vieren moet de organisatie nu laten varen om dezelfde reden. Daarom is voor het volgende ‘kroonjaar’ gekozen. Dan is ook tevens de landelijke herdenking.

Een aantal reguliere, jaarlijkse onderdelen gaat wel door zoals de herdenking van het bombardement op Goor (24 maart 1945) en de dodenherdenking op 4 mei.

Onderdeel van 75 Jaar Vrijheid was eveneens het opnemen van herinneringen van ouderen aan de oorlogsjaren en de bevrijding. Ook dit gaat door, met inachtneming van de geldende coronaregels om deze herinneringen niet verloren te laten gaan. Ook zal de Stichting Stadslandbouw een mozaïekbank gaan maken die zal worden geplaatst nabij de bomscherf in het centrum van Goor. De bedoeling is om die bank op 8 april van het volgende jaar te plaatsen.