Feest bij Herfstzon: Dini Keuper 100 jaar!

Ondanks Corona en de maatregelen die daarbij horen werd het toch een oergezellig feestje vanmorgen mij verpleeghuis Herfstzon. Daar werd de 100e (!) verjaardag van Dini Keuper gevierd. Met de bewoners binnen en de familie op het terras buiten werd er een speciaal lied voor haar gezongen en kwamen er twee mysterieuze Sarah’s langs om haar te feliciteren. Ze is de tweede eeuwling in korte tijd in het Goorse verpleeghuis. Vorig jaar bereikte Diene Overbeek, oma mondharmonica voor intimi én de vriendin van Dini Keuper, ook al de gezegende leeftijd van 100 jaar. Zij speelde vanochtend voor haar het ‘Lang zal ze leven’ op haar mondharp.

Dini Keuper (l) en haar vriendin Diene Overbeek, beiden 100 jaar

Dini Keuper werd geboren op ’t Zeldam en verhuisde op haar tweede naar Diepenheim. Daar ging za vanaf haar 15e aan het werk in de groentetuin en in de keuken van kasteel Weldam. De liefde en het huwelijk brachten haar weer terug naar ’t Zeldam waar ze meewerkte in de boerderij van haar man en de zorg voor de kinderen droeg. Later verkaste naar Goor waar ze op ’t Wanyng woonde en nu dus bij Herfstzon op de Blauwververij.

Dini Keuper is nog een krasse dame die graag zingt, spelletjes speelt met de bewoners en de kerkdiensten via de radio bijwoont. Ze werd tijdens het verjaardagsfeest ook nog verrast door Koning Willem Alexander die haar in feliciteerde in een persoonlijke brief (foto) waarin het ouder worden aan de hand van teksten van Toon Hermans werd gerelativeerd.

Gerelateerde berichten

  • Oma Mondharmonica is 100 jaar14 september 2020 Oma Mondharmonica is 100 jaar Groot feest bij Huize Herfstzon én bij de familie Overbeek vandaag. Want Dini Overbeek is vandaag 100 jaar geworden. De nog kwieke eeuwling werd in het verzorgingstehuis vanochtend al […]
  • Wil Bekker 100 jaar na een bewogen leven10 september 2015 Wil Bekker 100 jaar na een bewogen leven Groot feest vandaag in Huize Herfstzon. Daar werd de 100e verjaardag van Willemijntje Bekker gevierd. Wil, zoals ze altijd wordt genoemd, is soms wat vergeetachtig maar nog prima bij de […]
  • Na 76 jaar alsnog diploma voor Annie Holthuis22 november 2021 Na 76 jaar alsnog diploma voor Annie Holthuis Een bijzonder moment voor de 91-jarige Goorse Annie Holthuis in verpleeghuis Herfstzon. Zij ontving daar alsnog haar ULO-diploma en dat na 76 jaar! In de oorlogsjaren kon ze daarvoor geen […]
  • Hollandse avond bij Herfstzon10 juni 2021 Hollandse avond bij Herfstzon Het was genieten voor de bewoners van Huize Herfstzon tijdens een heuse Hollandse avond in de gezamenlijke ruimte. Er was muziek geregeld door de stichting Goal en onder meer Gorenaar […]
  • Angelique Lamme in Dubbelportret22 maart 2021 Angelique Lamme in Dubbelportret Directeur-bestuurder van verpleeghuis Huize Herfstzon Angelique Lamme is zondag te gast bij het programma Dubbelportret. Tussen 11.00 en 12.00 uur zal zij verhalen over haar werkzaamheden […]