Feest bij Herfstzon: Dini Keuper 100 jaar!

Ondanks Corona en de maatregelen die daarbij horen werd het toch een oergezellig feestje vanmorgen mij verpleeghuis Herfstzon. Daar werd de 100e (!) verjaardag van Dini Keuper gevierd. Met de bewoners binnen en de familie op het terras buiten werd er een speciaal lied voor haar gezongen en kwamen er twee mysterieuze Sarah’s langs om haar te feliciteren. Ze is de tweede eeuwling in korte tijd in het Goorse verpleeghuis. Vorig jaar bereikte Diene Overbeek, oma mondharmonica voor intimi én de vriendin van Dini Keuper, ook al de gezegende leeftijd van 100 jaar. Zij speelde vanochtend voor haar het ‘Lang zal ze leven’ op haar mondharp.

Dini Keuper (l) en haar vriendin Diene Overbeek, beiden 100 jaar

Dini Keuper werd geboren op ’t Zeldam en verhuisde op haar tweede naar Diepenheim. Daar ging za vanaf haar 15e aan het werk in de groentetuin en in de keuken van kasteel Weldam. De liefde en het huwelijk brachten haar weer terug naar ’t Zeldam waar ze meewerkte in de boerderij van haar man en de zorg voor de kinderen droeg. Later verkaste naar Goor waar ze op ’t Wanyng woonde en nu dus bij Herfstzon op de Blauwververij.

Dini Keuper is nog een krasse dame die graag zingt, spelletjes speelt met de bewoners en de kerkdiensten via de radio bijwoont. Ze werd tijdens het verjaardagsfeest ook nog verrast door Koning Willem Alexander die haar in feliciteerde in een persoonlijke brief (foto) waarin het ouder worden aan de hand van teksten van Toon Hermans werd gerelativeerd.