Basisschool Wiene verwelkomt 50e leerling

Basisschool Wiene, net buiten Goor, heeft deze week de 50e leerling verwelkomd. Een belangrijke mijlpaal voor het bestaansrecht van de kleine school die in anderhalf jaar tijd een behoorlijke groei doormaakte mede doordat het merendeel van de leerlingen van OBS Deldenerbroek, dat werd gesloten, aan het begin van dit schooljaar naar Wiene kwam. De groei gaat in tegen de trend van het, gemiddeld genomen, dalende aantal leerlingen in het basisonderwijs in de Hof van Twente. Basisschool Wiene kwam vorig jaar in het nieuws toen het als eerste school in Nederland het zogenoemde ‘BuitenWijzer-certificaat’ kreeg. Kinderen krijgen er elke dag buiten een les.

Gerelateerde berichten

  • Weidevogelgroep viert 25-jarig jubileum8 augustus 2020 Weidevogelgroep viert 25-jarig jubileum De Weidevogelgroep Hof van Twente viert dit jaar haar 25 jarige jubileum. De groep werd in 1996 opgericht door Jan Koenderink en is in 2003 overgegaan in de Stichting Weidevogels Hof van […]
  • Meldpunt eikenprocessierupsen…23 mei 2020 Meldpunt eikenprocessierupsen… Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is namelijk de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt […]
  • Ergernis rondom oud-papier-hysterie11 mei 2020 Ergernis rondom oud-papier-hysterie Het is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. De hysterie en de brutaliteit rondom de inzameling van het oud-papier aan de Van Kollaan. Bij de containers ontstond afgelopen dagen […]
  • Oaverleavingspakket voor Rellieleden10 mei 2020 Oaverleavingspakket voor Rellieleden Het is een figuurlijk doekje voor het bloeden nu er geen Schoolfeest gevierd kan worden dit jaar, maar het is door de leden van de Goorse Biertent Rellie wel als uiterst attent ervaren. […]
  • Nieuwe terreinwagen blikvanger politie Hof van Twente3 januari 2021 Nieuwe terreinwagen blikvanger politie Hof van Twente Het werd vol trots gepresenteerd bij één van de prachtige kastelen in de buurt. De politie Hof van Twente is een nieuwe terreinwagen rijker. Deze is aangeschaft om het werk van […]