Zaden uitwisselen in de bibliotheek

De Goorse bibliotheek krijgt vanaf volgende maand een zogenoemde ‘ZadenBieb’. Deze bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden je gratis kunt meenemen om thuis groenten en bloemen te kweken. De zaden van de mooiste planten kunnen daarna weer terug naar de bibliotheek om beschikbaar te komen voor anderen. De ZadenBieb wordt aangeboden door de Natuur- en milieuraad als maatschappelijk cadeau aan ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

Om de ZadenBieb te kunnen starten zijn ook van inwoners zaden nodig. Daarom wordt, ook via deze weg, gevraagd om kiemkrachtige zaden te doneren aan de Bibliotheek. Zaden van groenten, kruiden en bloemen kunnen via de brievenbus ingeleverd worden bij Bibliotheek in het Goorse centrum. Er wordt gevraagd om gezeefd zaad aan te leveren in aparte enveloppen, voorzien van de naam van de plant, de kleur van de bloem, de bloeitijd én eigen naam en e-mailadres.