Zaden uitwisselen in de bibliotheek

De Goorse bibliotheek krijgt vanaf volgende maand een zogenoemde ‘ZadenBieb’. Deze bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden je gratis kunt meenemen om thuis groenten en bloemen te kweken. De zaden van de mooiste planten kunnen daarna weer terug naar de bibliotheek om beschikbaar te komen voor anderen. De ZadenBieb wordt aangeboden door de Natuur- en milieuraad als maatschappelijk cadeau aan ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

Om de ZadenBieb te kunnen starten zijn ook van inwoners zaden nodig. Daarom wordt, ook via deze weg, gevraagd om kiemkrachtige zaden te doneren aan de Bibliotheek. Zaden van groenten, kruiden en bloemen kunnen via de brievenbus ingeleverd worden bij Bibliotheek in het Goorse centrum. Er wordt gevraagd om gezeefd zaad aan te leveren in aparte enveloppen, voorzien van de naam van de plant, de kleur van de bloem, de bloeitijd én eigen naam en e-mailadres.

Gerelateerde berichten

  • Makerfestival met verschillende ‘labs’ morgen in Goorse bibliotheek24 mei 2022 Makerfestival met verschillende ‘labs’ morgen in Goorse bibliotheek In de Goorse bibliotheek is morgenmiddag (woensdag 25 mei) het 'Maker Festival Twente'. Daarbij kan iedereen, van jong tot oud, in verschillende labs op een laagdrempelige manier kennis […]
  • Bibliotheek helpt werkzoekenden11 september 2021 Bibliotheek helpt werkzoekenden Bibliotheek Hof van Twente gaat mensen helpen met het vinden van de juiste baan. Daarvoor worden dit najaar 16 gratis online trainingen gegeven. Elke maand heeft een ander thema, […]
  • Kunstuitleen ook weer open8 juni 2021 Kunstuitleen ook weer open De Kunstuitleen is weer in haar nopjes. Ook zij mogen vanaf 11 juni de deuren weer openen. Naast corona hield ook de verbouwing van de bibliotheek een rol in het proces waarbij lastig […]
  • Bibliotheek weer volledig toegankelijk5 juni 2021 Bibliotheek weer volledig toegankelijk Vanaf vandaag is de Goorse bibliotheek weer volledig geopend. Publiek is binnen weer welkom om boeken uit te zoeken, te studeren of te werken, voor het lezen van een krant of tijdschrift […]
  • Bibliotheek weer geopend na verbouwing26 mei 2021 Bibliotheek weer geopend na verbouwing De Bibliotheek in Goor is weer geopend, nadat deze een grondige opknapbeurt heeft ondergaan. Nu de coronamaatregelen bovendien versoepeld zijn, kunnen bezoekers weer vrij rondlopen en […]