Subsidie voor bloemrijke akkerranden

Particulieren met veel grasland en agrariërs kunnen ook dit jaar weer in aanmerking komen voor subsidie om zogenoemde bloemrijke akkerranden te realiseren. Vorig jaar werd er in de Hof maar liefst 35 kilometer van dit soort randen gerealiseerd en ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om daarvoor in te schrijven. Dit soort akkerranden bestaan uit verschillende inheemse soorten bloemen zoals kamille, klaproos en korenbloem. Ze biedenvoedsel en veiligheid voor insecten en boerenlandvogels en geven de omgeving ook de nodige kleur. Wie mee wil doen en in aanmerking wil komen voor deze regeling kan zich inschrijven via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Hof krijgt 520.000 euro voor energiebesparende maatregelen12 maart 2021 Hof krijgt 520.000 euro voor energiebesparende maatregelen De gemeente Hof van Twente is één van de gemeenten die de landelijke RREW-subsidie heeft gekregen. RREW staat voor Regeling Reductie Energiegebruik Woningen. Het doel is om met deze […]
  • Zaden uitwisselen in de bibliotheek24 februari 2021 Zaden uitwisselen in de bibliotheek De Goorse bibliotheek krijgt vanaf volgende maand een zogenoemde 'ZadenBieb'. Deze bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden je gratis kunt meenemen om thuis […]
  • Wethouder wil in gesprek over cultuurnota30 januari 2021 Wethouder wil in gesprek over cultuurnota Wethouder Harry Scholten wil met vertegenwoordigers van verenigingen, stichtingen en instellingen uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, in gesprek over de cultuurnota die in […]
  • Toch nog €10.000 in Schoolfeestfonds17 november 2020 Toch nog €10.000 in Schoolfeestfonds Ondanks dat er dit jaar, vanwege het Coronavirus, geen Schoolfeest gevierd is, gaat de Stichting Goors School en Volksfeest wel geld beschikbaar stellen uit het Schoolfeestfonds. Er waren […]
  • Subsidie voor kleine duurzame maatregelen31 augustus 2020 Subsidie voor kleine duurzame maatregelen De gemeente Hof van Twente start vanaf morgen met de actie "Poen voor Groen”. Deze actie wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten. Doel van […]