Subsidie voor bloemrijke akkerranden

Particulieren met veel grasland en agrariërs kunnen ook dit jaar weer in aanmerking komen voor subsidie om zogenoemde bloemrijke akkerranden te realiseren. Vorig jaar werd er in de Hof maar liefst 35 kilometer van dit soort randen gerealiseerd en ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om daarvoor in te schrijven. Dit soort akkerranden bestaan uit verschillende inheemse soorten bloemen zoals kamille, klaproos en korenbloem. Ze biedenvoedsel en veiligheid voor insecten en boerenlandvogels en geven de omgeving ook de nodige kleur. Wie mee wil doen en in aanmerking wil komen voor deze regeling kan zich inschrijven via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Bloem & lifestyle Annabel geopend11 augustus 2021 Bloem & lifestyle Annabel geopend Het nieuwe ‘Bloem & Lifestyle Annabel’ is vanaf vandaag, 11 augustus, geopend in het Goorse stadshart. Na een officiële opening gisteravond is vanaf nu het grote publiek welkom in de […]
  • Schoolfeestfonds keert 11.200 euro uit11 juli 2021 Schoolfeestfonds keert 11.200 euro uit Ondanks dat in 2020 het Goorse School en Volksfeest vanwege corona niet door kon gaan is er toch een bedrag van €11.200 uit het schoolfeestfonds toegezegd aan 13 Goorse doelen. De […]
  • Geld voor beweegpark Doesgoor22 mei 2021 Geld voor beweegpark Doesgoor De gemeente Hof van Twente gaat €9.000 bijdragen aan het nieuwe beweegpark op sportpark 't Doesgoor. SV Hector, KV Phenix 72, Ouderenvereniging Goor en Wijkvoorziening ’t Doesgoor zijn […]
  • Hof krijgt 520.000 euro voor energiebesparende maatregelen12 maart 2021 Hof krijgt 520.000 euro voor energiebesparende maatregelen De gemeente Hof van Twente is één van de gemeenten die de landelijke RREW-subsidie heeft gekregen. RREW staat voor Regeling Reductie Energiegebruik Woningen. Het doel is om met deze […]
  • Zaden uitwisselen in de bibliotheek24 februari 2021 Zaden uitwisselen in de bibliotheek De Goorse bibliotheek krijgt vanaf volgende maand een zogenoemde 'ZadenBieb'. Deze bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden je gratis kunt meenemen om thuis […]