Subsidie voor bloemrijke akkerranden

Particulieren met veel grasland en agrariërs kunnen ook dit jaar weer in aanmerking komen voor subsidie om zogenoemde bloemrijke akkerranden te realiseren. Vorig jaar werd er in de Hof maar liefst 35 kilometer van dit soort randen gerealiseerd en ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om daarvoor in te schrijven. Dit soort akkerranden bestaan uit verschillende inheemse soorten bloemen zoals kamille, klaproos en korenbloem. Ze biedenvoedsel en veiligheid voor insecten en boerenlandvogels en geven de omgeving ook de nodige kleur. Wie mee wil doen en in aanmerking wil komen voor deze regeling kan zich inschrijven via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Subsidies voor 2023 kunnen aangevraagd worden9 juni 2022 Subsidies voor 2023 kunnen aangevraagd worden Organisaties die denken in aanmerking te komen voor een subsidie in 2023 kunnen daartoe nu een verzoek in indienen bij de gemeente Hof van Twente. De inschrijving hiervoor is tot 15 […]
  • Bloem & Lifestyle Annabel naar pand Sport Inn26 mei 2022 Bloem & Lifestyle Annabel naar pand Sport Inn Deze week werd bekend dat Sport Inn vertrekt uit Goor en nu al is er nieuwe invulling voor het winkelpand in de Grotestraat. Bloem & Lifestyle Annabel, dat nu nog iets verderop zit, […]
  • Schoolfeestfonds keert ruim 7 mille uit23 mei 2022 Schoolfeestfonds keert ruim 7 mille uit Ondanks het feit dat er twee jaar geen inkomsten waren wordt er toch een bedrag uit het Schoolfeestfonds uitgekeerd. Er iets meer dan €7.000 toegekend aan negen organisaties die daartoe […]
  • Bijna miljoen subsidie voor Reggehof en muziekschool14 januari 2022 Bijna miljoen subsidie voor Reggehof en muziekschool De gemeente Hof van Twente subsidieert dit jaar theater De Reggehof en de muziekschool (Home of Talents) met bijna een miljoen euro. De Reggehof kan €564.885,- tegemoet zien terwijl de […]
  • Raadsvragen over coronagelden12 januari 2022 Raadsvragen over coronagelden De lokale fracties van SP en D66 willen van de raad weten hoe het geld besteed is dat door de Rijksoverheid beschikbaar is gesteld om op verschillende terreinen de coronacrisis door te […]