Karakteristieke stations terug in Goors straatbeeld

De werkzaamheden aan het stationsgebouw in Goor zijn afgerond. De NS heeft in kleur en stijl het gebouw, waar ook het Goors historisch museum is gevestigd, weer terug gebracht in de stijl van vroeger. Het spoorverleden van Goor zal later ook terugkeren als het Spoorpark is ontwikkeld. Het terrein achter de Hogenkamp kende in een verleden ook een station dat Station West genoemd werd. De uitstraling van dat gebouw gaat terug komen in de uitstraling van de appartementen die op termijn aan de Roerdompstraat worden gebouwd op de plek waar auto Nijeboer was gevestigd.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Station West…8 mei 2022 Oald Goor: Station West… Er is inmiddels een begin gemaakt met Spoorpark tussen de van Kollaan en de Roerdompstraat waar onder meer appartementen komen in de stijl van het vroegere treinstation West dat begin […]
  • Werkzaamheden Spoorpark van start gegaan21 april 2022 Werkzaamheden Spoorpark van start gegaan De werkzaamheden voor het Spoorpark aan de Van Kollaan en Roerdompstraat in Goor zijn van start gegaan. De garages aan de Roerdompstraat zijn gesloopt en ook het voormalige pand van […]
  • Ook perronmeubilair krijgt opknapbeurt op station Goor10 juni 2021 Ook perronmeubilair krijgt opknapbeurt op station Goor Na de revisie van de buitenkant van het stationsgebouw krijgt ook het meubilair op het perron binnenkort een opknapbeurt. Eerst worden door Prorail de oude draadstalen banken, […]
  • Stationsgebouw krijgt uitstraling van weleer3 november 2020 Stationsgebouw krijgt uitstraling van weleer De buitenkant van het NS-gebouw op het station van Goor wordt in de komende maanden onder handen genomen om de oorspronkelijke uitstraling terug te kijken uit de periode dat het werd […]
  • Jens wil zijn Iphone terug16 maart 2022 Jens wil zijn Iphone terug De 13-jarige Jens Faber is afgelopen zondag zijn iPhone XR verloren. Dat is gebeurd in het gebied tussen de Action en het treinstation van Goor tussen 14:45 uur en 15:30 uur. De telefoon […]