Gorenaren bij de tocht der tochten in 1986

Als het ergens feest is, dan kun je er donder op zeggen dat er ook wel Gorenaren bij aanwezig zijn. Het is een gegeven dat al jaren opgeld doet. In dat kader kregen we aantal prachtige foto’s van Gerard Overbeek. Hij was bij de Elfstedentocht van 1986, vandaag precies 35 jaar geleden. Daar kreeg hij een aantal illustere ‘Goorsen’ voor de lens zoals Robbie Rouwhof, Gerrit Pijffers, Eric Nijhof en Alex Seep. Zij werden gespot in Harlingen waar ze ook de latere winnaar Evert van Benthem aanmoedigden. Overbeek spotte op het ijs ook zijn toenmalige Servo-collega Bennie Hummelink uit Hengevelde, een ervaren rot die ook de barre tocht in 1963 al uit reed.

Gerelateerde berichten

  • Leoniek Kamp 50 jaar!15 februari 2021 Leoniek Kamp 50 jaar! Een klein feestje aan de Kerkstraat. Daar ziet Leoniek Kamp namelijk Sarah. De sympathieke Goorse werd door familie, vrienden en de buurt al in het zonnetje gezet voor deze bijzondere […]
  • Het waren twee mooie dagen…14 februari 2021 Het waren twee mooie dagen… En toen steeg het kwik en is het na een enerverend weekend weer gedaan met de ijspret in het Goorse. Er is volop geschaatst op de diverse vijvers zoals de Kevelhammerhoek en natuurlijk de […]
  • Kindvriendelijk Goor ondersteunt schaatsende kinderen op Kevelhammerhoek13 februari 2021 Kindvriendelijk Goor ondersteunt schaatsende kinderen op Kevelhammerhoek Een aantal vrijwilligers van de Stichting Kindvriendelijk Goor gaat het vandaag voor kinderen gezellig maken op de Kevelhammerhoek. Daar wordt sinds gisteren volop geschaatst en de […]
  • IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar12 februari 2021 IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar IJsbaan ’t Slag in Goor gaat morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar. In het kader van het Coronavirus en de geringe ijsdikte gelden er strenge eisen. De jongste kinderen mogen met 1 […]
  • Auf gehts zum Herikerkiri…7 februari 2021 Auf gehts zum Herikerkiri… De vele sneeuwval maakt ook veel creativiteit los bij de mensen in 't Twentse Haagje. Zo werd er vanochtend al volop ge(après)skied in Goor. Achter auto's en in de namiddag in diverse […]