Verwarde Gorenaar na wilde achtervolging bij Amsterdam aangehouden

Een 52-jarige Gorenaar is in het afgelopen weekeinde aangehouden op een afrit van de A10 bij Amsterdam na een wilde achtervolging die op de A1 bij Weesp werd ingezet. Politie-agenten in een zogenoemd snel ‘interventie-voertuig’ zagen zaterdagochtend rond 06:00 uur, een witte BMW met een snelheid van 146 kilometer per uur voorbij razen waarna de achtervolging werd ingezet…

Nadat de politie de BMW wilde inhalen gaf de Gorenaar groot licht-signalen en negeerde een volgteken. Met 150 kilometer per uur ging hij ervan door en werden door de politie nog twee interventievoertuigen ingezet. Uiteindelijk nam de man op de A10 ded afrit S108 waarna hij kon worden ingesloten en kon worden aangehouden. Hij bleek niet onder invloed maar sprak wel veel wartaal uit. Daarop is hij op advies van de GGD overgebracht naar de Spoedeisende Psychiatrie in Amsterdam. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Gerelateerde berichten

  • Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan…11 juli 2021 Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan… In de categorie Oald Goor stuiten we in de archieven van de stichting Historisch Goor op een prent van het oude gemeentehuis, op 't Schild. Dat werd, nu vijftig jaar geleden, afgebroken […]
  • Beschonken en brutaal…19 juni 2021 Beschonken en brutaal… Een 21-jarige EnschedeĆ«r is vannacht zijn rijbewijs kwijt geraakt na een opmerkelijk tafereel in de Kloosterlaan en van Coeverdenstraat. De politie kreeg rond 02:00 uur een melding over […]
  • Verkeershinder door afsluiting deel A14 juni 2021 Verkeershinder door afsluiting deel A1 De snelweg A1 is vanaf vanavond afgesloten tussen het knooppunt Azelo en afrit Rijssen in de richting van Deventer/Amsterdam. Rijkswaterstraat gaat het wegdek asfalteren wat betekent dat […]
  • Gorenaar vlucht na controle in Lochem en verwondt agent21 mei 2021 Gorenaar vlucht na controle in Lochem en verwondt agent De politie heeft een 27-jarige man uit Goor aangehouden na een incident in Lochem. Tijdens een alcoholcontrole vluchtte de man, sleepte hij een agent mee en reed hij tegen een politieauto […]
  • Naaktloper opgepakt tussen Goor en Diepenheim25 maart 2021 Naaktloper opgepakt tussen Goor en Diepenheim Een 40-jarige man uit Neede is gisteravond rond kwart over acht opgepakt aan de Weldammerlaan tussen Goor en Diepenheim. De man liep daar daar naakt en confronteerde ook geschrokken […]