Textieltentoonstelling voor en door Goor

Het rijke textielverleden van ’t Twentse Haagje krijgt dit jaar een prachtig eerbetoon in de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’. Met dit thema wil het Goors Historisch Museum een onvolprezen bijdrage leveren aan het Textielfestival Twente, later dit jaar. Om hier extra kleur aan te geven zoeken de medewerkers spullen bij de Goorse bevolking. Zo was een groot deel van ons plaatsgenoten tot aan de jaren ’70 werkzaam in de textiel. Van thuiswevers, weefschool, stoomblekerij, weverijen, katoendrukkerij, confectiebedrijf, kleermakers, textielwinkels en hobbywevers. Wellicht bent u tijdens de corona-schoonmaak van deze spullen tegengekomen, neem dan contact op met goorsmuseum@nullkpnmail.nl of kom langs bij het museum. 

Gerelateerde berichten

  • Historisch museum vaker open13 juli 2020 Historisch museum vaker open Het Goors Historisch Museum gaat de openingstijden verruimen. In de afgelopen maand was het museum op dinsdag- en donderdagmorgen geopend. Daar komen nu de donderdagmiddag en de […]
  • Historisch museum gaat weer open29 mei 2020 Historisch museum gaat weer open Het Goors Historisch Museum gaat vanaf maandag 8 juni weer open. Het museum was vanwege het Coronavirus sinds half maart gesloten. Voorlopig zijn de openingstijden aangepast om de […]
  • Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij1 augustus 2019 Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij Als onderdeel van het eerder aangekondigde theaterspektakel 'Rooie Roozen' van Smartlappenkoor Ditis Gôôrus, komt er ook een tentoonstelling over de Twentse Stoomblekerij in Goor. […]
  • Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling11 maart 2018 Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling In het kader van het 40-jarig jubileum van Weefkring ’t Weverke wordt volgende week vrijdag door burgemeester Ellen Nauta een speciale tentoonstelling geopend in het Goors Historisch […]
  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]