Goorse brandweer naar Thales voor onderzoek giftige stoffen

De zogenoemde Verkenningseenheid van de Goorse brandweer is vanochtend ter plekke geweest bij het incident bij Thales in Hengelo waarbij een zeer giftige stof is vrijgekomen. In opdracht van de Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de Coördinator Verkennings Eenheden zijn diverse metingen verricht in het benedenwindse gebied in samenwerking met de brandweer van Weerselo. Na het vrijkomen van de giftige stof ging ook een NL-alert uit om mensen in de buurt te waarschuwen en ramen en deuren gesloten te houden. Na enkele uren was de situatie onder controle.

Gerelateerde berichten

  • Brandweer rukt uit naar Plukon19 juli 2021 Brandweer rukt uit naar Plukon Een melding van eventueel vrijgekomen gevaarlijke stoffen gisteravond bij pluimvee-verwerker Plukon aan de Goorse Breukersweg gisteravond. De brandweer rukte uit en de medewerkers werden […]
  • Brandweer druk met stormschade26 augustus 2020 Brandweer druk met stormschade De Goorse brandweer is vanmorgen in alle vroegte twee keer uitgerukt om omgewaaide bomen en losgewaaide takken te verwijderen. Rond kwart over vier is een omgevallen boompje van de […]
  • Drukke week voor Goorse brandweer31 maart 2016 Drukke week voor Goorse brandweer Nadat op Eerste Paasdag al de vinger aan de pols moest worden gehouden bij de Paasvuren in Goor en Kerspel Goor, was er daarna ook genoeg werk aan de winkel voor de Goorse brandweer, deze […]
  • ‘Brandweer wilde zelf niet naar Spechthorst destijds…’12 oktober 2021 ‘Brandweer wilde zelf niet naar Spechthorst destijds…’ Het verlies van ruim 3 ton dat de gemeente Hof van Twente lijdt nu de grond die ooit bestemd was voor een nieuwe brandweerkazerne in Goor, blijft de gemoederen bezig houden. Het terrein […]
  • Weer brand in loods van Kollaan11 oktober 2021 Weer brand in loods van Kollaan De brandweer moest vanavond weer uitrukken naar de oude bedrijfsloodsen in de van Kollaan. Daar is, evenals op zaterdagavond 4 september, brand ontstaan. Dit keer niet zo heftig als […]