Goorse brandweer naar Thales voor onderzoek giftige stoffen

De zogenoemde Verkenningseenheid van de Goorse brandweer is vanochtend ter plekke geweest bij het incident bij Thales in Hengelo waarbij een zeer giftige stof is vrijgekomen. In opdracht van de Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de Coördinator Verkennings Eenheden zijn diverse metingen verricht in het benedenwindse gebied in samenwerking met de brandweer van Weerselo. Na het vrijkomen van de giftige stof ging ook een NL-alert uit om mensen in de buurt te waarschuwen en ramen en deuren gesloten te houden. Na enkele uren was de situatie onder controle.

Gerelateerde berichten

  • Brandweer rukt uit naar Plukon19 juli 2021 Brandweer rukt uit naar Plukon Een melding van eventueel vrijgekomen gevaarlijke stoffen gisteravond bij pluimvee-verwerker Plukon aan de Goorse Breukersweg gisteravond. De brandweer rukte uit en de medewerkers werden […]
  • Brandweer druk met stormschade26 augustus 2020 Brandweer druk met stormschade De Goorse brandweer is vanmorgen in alle vroegte twee keer uitgerukt om omgewaaide bomen en losgewaaide takken te verwijderen. Rond kwart over vier is een omgevallen boompje van de […]
  • Drukke week voor Goorse brandweer31 maart 2016 Drukke week voor Goorse brandweer Nadat op Eerste Paasdag al de vinger aan de pols moest worden gehouden bij de Paasvuren in Goor en Kerspel Goor, was er daarna ook genoeg werk aan de winkel voor de Goorse brandweer, deze […]
  • Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat8 juni 2021 Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat De brandweer is vanavond uitgerukt voor een woningbrand aan de Goorse Klaproosstraat. De brand ontstond aan de achterzijde van de woning. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk maar […]
  • Brandweer rukt uit voor gewonde zwaan7 juni 2021 Brandweer rukt uit voor gewonde zwaan De Goorse brandweer heeft vanmiddag een gewonde zwaan uit het water gehaald op industrieterrein Zenkeldamshoek. Het dier kon nog wel zwemmen maar was gewond aan één van de vleugels. Nadat […]