Bijleveld extra beschermd door hack gemeente Hof van Twente

Het ministerie van Defensie heeft speciale maatregelen genomen om Ank Bijleveld extra te beschermen na de grote cyberaanval op de gemeente Hof van Twente in december. De angst is dat er ook ook privégegevens van de Minister van Defensie zijn gestolen. Voor het ministerie van Defensie is het belangrijk dat de hack ‘geen connectie had met gegevens van Defensie of met defensienetwerken’ aldus beveiligingsadviseur Hazenoot tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem is er (nog) geen misbruik gemaakt van gegevens van de in Goor woonachtige bewindsvrouw.

Gerelateerde berichten

  • Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten12 mei 2021 Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten De cyberaanval die begin december vorig jaar de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente plat legde, gaat in eerste instantie 3,9 miljoen euro kosten. Het College van B&W […]
  • Kavelwachtlijsten nog lang niet op orde7 mei 2021 Kavelwachtlijsten nog lang niet op orde Het duurt nog wel even voordat de gemeente Hof van Twente alle kavelwachtlijsten op orde heeft. Als gevolg van de cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente zijn de […]
  • Nauta persoonlijk aansprakelijk gesteld voor reputatieschade Switch29 april 2021 Nauta persoonlijk aansprakelijk gesteld voor reputatieschade Switch Burgemeester Ellen Nauta van Hof wordt door het Enschedese Switch IT Solutions persoonlijk aansprakelijk gesteld voor zogenoemde reputatieschade. Zo erkent ze in de regionale krant […]
  • Kavelwachtlijsten weg na cyberaanval28 april 2021 Kavelwachtlijsten weg na cyberaanval De gemeente Hof van Twente is na de cyberaanval ook zogenoemde kavel-wachtlijsten kwijt geraakt. Daardoor is het van veel bouwlocaties niet meer bekend wie zich heeft ingeschreven voor […]
  • Bijleveld ‘buitengewoon adviseur’ CDA4 april 2021 Bijleveld ‘buitengewoon adviseur’ CDA Ank Bijleveld wordt 'buitengewoon adviseur' van het landelijk bestuur van het CDA. de Goorse bewindsvrouwe moet dat bestuur 'scherp te houden en te adviseren' over onder meer politieke […]