Bijleveld extra beschermd door hack gemeente Hof van Twente

Het ministerie van Defensie heeft speciale maatregelen genomen om Ank Bijleveld extra te beschermen na de grote cyberaanval op de gemeente Hof van Twente in december. De angst is dat er ook ook privégegevens van de Minister van Defensie zijn gestolen. Voor het ministerie van Defensie is het belangrijk dat de hack ‘geen connectie had met gegevens van Defensie of met defensienetwerken’ aldus beveiligingsadviseur Hazenoot tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem is er (nog) geen misbruik gemaakt van gegevens van de in Goor woonachtige bewindsvrouw.

Gerelateerde berichten

  • Bijleveld treedt toch af17 september 2021 Bijleveld treedt toch af Ank Bijleveld treedt alsnog af als Minister van Defensie. De in Goor woonachtige bewindsvrouw kreeg gisteren van de Tweede Kamer een motie van afkeuring vanwege de fouten die zijn gemaakt […]
  • Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring17 september 2021 Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring Waar haar collega van buitenlandse zaken, Sigrid Kaag, besloot om af te treden, maakt de Goorse minister van Defensie Ank Bijleveld een andere afweging. Zij blijft aan als demissionair […]
  • Raad akkoord met financiering gevolgen hack, wel rekenkamer-onderzoek2 juni 2021 Raad akkoord met financiering gevolgen hack, wel rekenkamer-onderzoek De gemeenteraad van Hof van Twente is gisteren akkoord gegaan met de voorgestelde begroting voor de financiering voor het herstellen van de ICT-systemen naar aanleiding van de cyberaanval […]
  • Knullig, knulliger, knulligst…1 juni 2021 Knullig, knulliger, knulligst… Je zou denken dat een gewaarschuwd mens voor twee telt en er alles aan doet om de zaken voor elkaar te hebben. Je kunt bij de eerste keer proberen eraf te komen in een opgenomen filmpje […]
  • ICT-problemen nog niet opgelost: stukken gemeenteraad niet in te zien31 mei 2021 ICT-problemen nog niet opgelost: stukken gemeenteraad niet in te zien De gemeente Hof van Twente heeft nog geen oplossing voor het datalek bij de gemeente Hof van Twente dat door een medewerker van deze site werd ontdekt. Hij ontdekte dat geanonimiseerde […]