Aqua+ nu Koninklijk

Het Goorse bedrijf Aqua+ heeft vanmiddag het predikaat Koninklijk gekregen. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 125 jaar en zou vorig jaar al in de adelstand worden verheven maar Corona verhinderde dat. Directeur Michel Walhof, die niets wist van de officiƫle plichtplegingen vandaag, werd verrast door Commissaris van de Koning Andries Heidema op de hoofdvestiging in Goor waar ook burgemeester Nauta aanwezig was.

Het bedrijf werd als loodgietersbedrijf opgericht in 1895 door Bernhard Walhof. Later werd het familiebedrijf geleid door diens zoon Rudolf, de vader van de huidige directeur Michel Walhof die weer zal worden opgevolgd door zijn zoon Bas-Jan. Aqua+ is inmiddels gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van sprinklersystemen en heeft naast de hoofdvestiging in Goor ook filialen in Mijdrecht, Klazienaveen, Berlicum en Groningen. Er werken inmiddels meer dan 200 mensen bij Aqua+.

Het predikaat Koninklijk wordt niet zomaar uitgereikt. Aqua+ is tijdens een proces van een jaar uitvoerig onder de loep genomen tijdens een screening van de hele organisatie.