Snoeihard rapport over gemeente en ICT-bedrijf

Een fikse oorwassing voor de gemeente Hof van Twente en het ICT-bedrijf Switch IT Solutions. Uit onderzoek naar de computerhack blijkt dat deze partijen hopeloos faalden bij het beheer van het computernetwerk. Dat blijkt ui het onafhankelijke onderzoek dat is ingesteld en waarvan begin volgende week de resultaten bekend worden gemaakt. Dagblad Tubantia publiceerde vandaag al wat uitkomsten. Hackers konden moeiteloos door het hele digitale huis wandelen omdat zogenoemde ‘segmentering’ ontbrak.

Het ict-bedrijf had geen back up en de gemeente had op haar beurt dezelfde wachtwoorden op de server. De politie is nog altijd in de jacht op de hackers. Inmiddels is wel een deel van de data terug en bouwt de gemeente aan een nieuw systeem. Daarnaast wordt onderzocht of Switch juridisch aansprakelijk kan worden gesteld.

Gerelateerde berichten