Hof krijgt 520.000 euro voor energiebesparende maatregelen

De gemeente Hof van Twente is één van de gemeenten die de landelijke RREW-subsidie heeft gekregen. RREW staat voor Regeling Reductie Energiegebruik Woningen. Het doel is om met deze subsidie energiebesparing te stimuleren bij huiseigenaren én huurders
door het toepassen van kleine energiebesparende maatregelen. Het gaat in totaal om een bedrag van €520.000,- dat nu niet alleen beschikbaar is voor huiseigenaren maar ook voor huurders.

Het gaat hierbij om de aanschaf van kleine energiebesparende producten zoals zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Ook kan een deel van de RREW-regeling worden ingezet voor energie-advies. De helft van de €520.000,- is voor 2600 huurders en de andere helft is voor 2600 huiseigenaren.

Gemeente Hof van Twente heeft de RRE-regeling die al eerder was toegekend, vertaald naar de campagne Poen voor Groen. De Poen-voor-Groen-campagne is alleen gericht op huiseigenaren. Huiseigenaren kunnen tot 50 euro terugkrijgen op energiebesparende producten die ze bij de deelnemende winkels hebben aangeschaft. Deze actie loopt nog
steeds.

Gerelateerde berichten

  • Subsidie voor kleine duurzame maatregelen31 augustus 2020 Subsidie voor kleine duurzame maatregelen De gemeente Hof van Twente start vanaf morgen met de actie "Poen voor Groen”. Deze actie wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten. Doel van […]
  • Nieuwe LED-verlichting siert het straatbeeld…10 juni 2020 Nieuwe LED-verlichting siert het straatbeeld… De gemeente Hof van Twente heeft in het kader van de verduurzaming de straatverlichting vervangen voor zogenoemde LED retrofit-verlichting. Er zijn in Goor en omgeving ruim 500 nieuwe […]
  • Viverion krijgt KWH-Huurlabel21 maart 2021 Viverion krijgt KWH-Huurlabel Woningcorporatie Viverion krijgt het zogenoemde KWH-Huurlabel. Dat wordt toegekend door het 'Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector'. Uit onderzoek van dit instituut is gebleken […]
  • Huur je eigen moestuin12 maart 2021 Huur je eigen moestuin Zelf je eigen bloemkool, sla, peultjes en wortels telen? Vanaf nu kun je weer je eigen moestuin huren in de nieuwe Reggetuin. Daar komen namelijk dit seizoen een aantal perkjes vrij voor […]
  • Subsidie voor bloemrijke akkerranden26 februari 2021 Subsidie voor bloemrijke akkerranden Particulieren met veel grasland en agrariërs kunnen ook dit jaar weer in aanmerking komen voor subsidie om zogenoemde bloemrijke akkerranden te realiseren. Vorig jaar werd er in de Hof […]