TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom

Goor Op Stoom is de nieuwe naam voor het voormalige terrein van de Twentse Stoomblekerij aan de D.J. Bunschotenstraat. Het terrein van in totaal 18 hectare wordt in de komende jaren ontwikkeld te beginnen met het bouwen van woningen op het oude zwembadterrein en de aanleg van een nieuwe weg die de Entersestraat op de Bunschotenstraat aan laat sluiten. Met het presenteren van de een nieuwe naam is ook een nieuwe huisstijl en een website gelanceerd.

Renée Kleywegt van de gemeente Hof van Twente: “Op Stoom staat voor ambitie, ontwikkeling en creativiteit en is de plek om straks te wonen, werken en genieten.”

Een verwijzing naar de textielhistorie zit in de ‘sheddaken’ in het logo. De kleuren grijs en groen staan voor het industriële verleden in combinatie met het Stadspark vol groen waardoor het hier straks heerlijk is om te zijn. Als extra kleur is in de huisstijl gekozen voor blauw. Dat verwijst naar de Regge die voor een deel al door het gebied loopt. Meer informatie over dit project dat geleid door Bart Greven is te vinden op www.gooropstoom.nl.