TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom

Goor Op Stoom is de nieuwe naam voor het voormalige terrein van de Twentse Stoomblekerij aan de D.J. Bunschotenstraat. Het terrein van in totaal 18 hectare wordt in de komende jaren ontwikkeld te beginnen met het bouwen van woningen op het oude zwembadterrein en de aanleg van een nieuwe weg die de Entersestraat op de Bunschotenstraat aan laat sluiten. Met het presenteren van de een nieuwe naam is ook een nieuwe huisstijl en een website gelanceerd.

Renée Kleywegt van de gemeente Hof van Twente: “Op Stoom staat voor ambitie, ontwikkeling en creativiteit en is de plek om straks te wonen, werken en genieten.”

Een verwijzing naar de textielhistorie zit in de ‘sheddaken’ in het logo. De kleuren grijs en groen staan voor het industriële verleden in combinatie met het Stadspark vol groen waardoor het hier straks heerlijk is om te zijn. Als extra kleur is in de huisstijl gekozen voor blauw. Dat verwijst naar de Regge die voor een deel al door het gebied loopt. Meer informatie over dit project dat geleid door Bart Greven is te vinden op www.gooropstoom.nl.

Gerelateerde berichten

  • Masterplan Op Stoom raadsbreed gedragen9 februari 2022 Masterplan Op Stoom raadsbreed gedragen Het gepresenteerde Masterplan voor de ontwikkeling van het terrein van de voormalige Twentse Stoomblekerij in Goor, wordt door de gemeenteraad breed gedragen. Het grootse meerjarenproject […]
  • Masterplan Op Stoom voor de helft klaar7 oktober 2021 Masterplan Op Stoom voor de helft klaar Het Masterplan voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Stoomblekerij is voor de helft gereed en gisteravond gepresenteerd aan de gemeenteraad van Hof van Twente. Er […]
  • Online prikbord voor ideeën Op Stoom22 juli 2021 Online prikbord voor ideeën Op Stoom Wie goede ideeën heeft voor het grootschalige project Op Stoom op het terrein van de voormalige Twentsche Stoomblekerij, kan deze vanaf nu ook kwijt op een online prikbord dat op de site […]
  • Het TSB-terrein toen…16 mei 2021 Het TSB-terrein toen… Er wordt veel over gezegd en geschreven. Het voormalige TSB-terrein wordt in de komende jaren ontwikkeld en moet een nieuw stukje Goor 'Op Stoom' worden met bedrijvigheid, recreatie en […]
  • Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’14 april 2021 Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’ Gorenaren krijgen de kans om mee te denken over de herontwikkeling van het TSB-terrein dat door de gemeente is aangekocht. In de komende jaren wordt dat een nieuw stadspark met woningen […]