TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom

Goor Op Stoom is de nieuwe naam voor het voormalige terrein van de Twentse Stoomblekerij aan de D.J. Bunschotenstraat. Het terrein van in totaal 18 hectare wordt in de komende jaren ontwikkeld te beginnen met het bouwen van woningen op het oude zwembadterrein en de aanleg van een nieuwe weg die de Entersestraat op de Bunschotenstraat aan laat sluiten. Met het presenteren van de een nieuwe naam is ook een nieuwe huisstijl en een website gelanceerd.

Renée Kleywegt van de gemeente Hof van Twente: “Op Stoom staat voor ambitie, ontwikkeling en creativiteit en is de plek om straks te wonen, werken en genieten.”

Een verwijzing naar de textielhistorie zit in de ‘sheddaken’ in het logo. De kleuren grijs en groen staan voor het industriële verleden in combinatie met het Stadspark vol groen waardoor het hier straks heerlijk is om te zijn. Als extra kleur is in de huisstijl gekozen voor blauw. Dat verwijst naar de Regge die voor een deel al door het gebied loopt. Meer informatie over dit project dat geleid door Bart Greven is te vinden op www.gooropstoom.nl.

Gerelateerde berichten

  • Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’14 april 2021 Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’ Gorenaren krijgen de kans om mee te denken over de herontwikkeling van het TSB-terrein dat door de gemeente is aangekocht. In de komende jaren wordt dat een nieuw stadspark met woningen […]
  • Een 1 april-grap of toch niet ?1 april 2021 Een 1 april-grap of toch niet ? Er kwam veel reactie op het bericht vanochtend waarin een 'Stoombad' werd aangekondigd op het TSB-terrein. Het bleek uiteindelijk een grap met een serieuze ondertoon en niet van onze […]
  • Nieuwe weg richting TSB-terrein deze zomer aangelegd25 februari 2021 Nieuwe weg richting TSB-terrein deze zomer aangelegd De nieuwe weg die moet worden aangelegd vanaf de Entersestraat naar het TSB-terrein (foto) moet nog deze zomer worden opgeleverd. Dat staat in een raadsbrief van de gemeente Hof van […]
  • College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord20 oktober 2020 College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord Het College van Burgemeester en Wethouders hebben vanmiddag een bord onthuld om de aankoop en de overdracht van het TSB-terrein door en naar de gemeente Hof van Twente te vieren. Vanwege […]
  • Gemeenteraad akkoord met aankoop Stoomblekerij16 september 2020 Gemeenteraad akkoord met aankoop Stoomblekerij De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de aankoop van het terrein waar vroeger de Twentsche Stoomblekerij was gevestigd (foto). De […]