Hofstreek Omroep en Reggehof gaan nauwer samenwerken

Hofstreek Omroep en Theater De Reggehof in Goor gaan een samenwerkingsovereenkomst tekenen om intensiever te gaan samenwerken. Het doel van de samenwerking is om elkaar te ondersteunen bij activiteiten die raakvlakken hebben met beide organisaties en elkaar te versterken op cultureel vlak én het optimaal inzetten van de aanwezige middelen. Hofstreek Omroep is gehuisvest in De Reggehof en naast de radiostudio op de begane grond heeft de omroep op de eerste verdieping een tv-studio. De omroep gaat deze studio samen met De Reggehof nog beter benutten en maatschappelijk inzetten.

De samenwerking richt zich onder meer op:het bieden van faciliteiten en technische ondersteuning voor digitale vergaderingen, digitale bijeenkomsten en streamingdiensten voor instellingen en bedrijven. Daarnaast moeten ook jongeren de kans krijgen om nieuwe vaardigheden en/of kennis te vergaren op het gebied van audiovisuele apparatuur en multimedia. Ook is het de bedoeling om de studio’s gezamenlijk te gaan exploiteren voor onder andere vlogs en blogs.

Eric Rikkert, bestuurder bij Hofstreek, ligt de samenwerking toe: “De Hofstreek Omroep wil inspelen op de behoefte van luisteraars en organisaties ondersteunen die behoefte hebben aan digitale evenementen, streamingdiensten of het op afstand verzorgen van tv-uitzendingen. De Reggehof was op zoek naar toepassingen om de digitale wereld dichter bij jongeren te brengen. En dat kan beide prima samen met de Reggehof.”

Clement Postmus (directeur Reggehof): “In deze coronatijd is het zoeken naar nieuwe wegen en ik waardeer de manier waarop de omroep is omgegaan met digitale mogelijkheden. We slaan met deze samenwerking op verschillende manieren bruggen en slaan nieuwe wegen in.”

Gerelateerde berichten

  • Hofstreek Omroep krijgt mobiele studio26 juni 2021 Hofstreek Omroep krijgt mobiele studio Hofstreek Omroep kan dankzij donaties nog meer live-uitzendingen gaan verzorgen met een mobiele studio. Door donaties van het Schoolfeestfonds, het Fonds 1819 (Spaarbanken omgeving […]
  • Filmpjes Schoolfeest 2020 online te bekijken10 augustus 2020 Filmpjes Schoolfeest 2020 online te bekijken De lokale Hofstreek Omroep heeft de filmpjes en interviews die tijdens het laatste, alternatieve, Schoolfeest zijn uitgezonden nu, op veler verzoek op een website gezet die via deze LINK […]
  • Hofstreek pakt flink uit in laatste weekeinde van juni22 mei 2020 Hofstreek pakt flink uit in laatste weekeinde van juni Het School- en Volksfeest gaat niet door maar moet toch gevierd worden. Dat is onder meer de mening van de lokale omroep Hofstreek. Die gaat flink uitpakken tijdens het laatste weekeinde […]
  • Live-uitzendingen Hofstreek FM hervat24 juli 2021 Live-uitzendingen Hofstreek FM hervat Hofstreek FM heeft dit weekeinde de live-uitzendingen hervat. Vorige week zaterdag, begaf het radio-mengpaneel van Hofstreek Omroep het na 12 jaar trouwe dienst en ligt nu bij een […]
  • Schoolfeest TV-filmpjes op YouTube20 juli 2021 Schoolfeest TV-filmpjes op YouTube De lokale Hofstreek Omroep heeft alle filmpjes die gemaakt zijn in het kader van het laatste alternatieve Schoolfeest op het eigen YouTube-kanaal gezet. Er was volgens de programmamakers […]