College bij oppositie op het matje voor verantwoording over cyberaanval

Na de harde woorden van de lokale PvdA over het niet nemen van de verantwoordelijk voor de fatale cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente, hebben zich inmiddels ook andere oppositiepartijen in felle bewoordingen geuit en zelfs een spoeddebat geëist. D66 en de SP scharen zich achter de kritiek van de sociaal-democraten en vinden met name de uitspraak van burgemeester Nauta dat ‘het iedereen had kunnen overkomen’ onbestaanbaar. Naar alle waarschijnlijkheid vindt het spoeddebat komende woensdag plaats. De coalitiepartijen CDA en VVD hebben zich nog niet uitgelaten over de reactie van het College. Wij hebben er een poll aan gekoppeld. Moet Nauta en haar College het veld ruimen na deze nalatigheid? U mag het zeggen! (naar rechts onderaan op de site op laptop of pc scrollen)

Burgemeester Ellen Nauta ligt onder vuur na reactie op conclusies cyberaanval

Gerelateerde berichten

  • Alles ligt toch al op straat…(ingezonden brief)29 maart 2021 Alles ligt toch al op straat…(ingezonden brief) Vaste briefschrijver en PvdA-schaduwfractielid Carel Groothengel is weer eens in de pen geklommen en dit keer heeft hij zich hogelijk verbaasd over de reactie van de fractie van Gemeente […]
  • Nauta door het stof over verantwoordelijkheid cyberaanval25 maart 2021 Nauta door het stof over verantwoordelijkheid cyberaanval Burgemeester Nauta ging, als portefeuillehouder, diep door het stof tijdens de spoedvergadering over de cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente. Ze bood haar […]
  • PvdA over hack: College neemt geen verantwoordelijkheid17 maart 2021 PvdA over hack: College neemt geen verantwoordelijkheid De fractie van de Partij van de Arbeid is verbijsterd over de toelichting die is gegeven op de conclusies uit het rapport over cyberaanval op de gemeente. De PvdA vindt dat het College […]
  • Gemeente heeft weinig zicht op arbeidsmigranten6 april 2021 Gemeente heeft weinig zicht op arbeidsmigranten De gemeente Hof van Twente heeft weinig zicht op de omstandigheden waarin arbeidsmigranten werken en leven in de eigen gemeente. Dit blijkt uit antwoorden van het College van B&W op […]
  • Excuses Nauta nu ook aan bevolking1 april 2021 Excuses Nauta nu ook aan bevolking Burgemeester Ellen Nauta heeft haar excuses voor de cyberaanval op de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente nu ook rechtstreeks aan de bevolking aangeboden en gaf ze aan dat zij met […]