College bij oppositie op het matje voor verantwoording over cyberaanval

Na de harde woorden van de lokale PvdA over het niet nemen van de verantwoordelijk voor de fatale cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente, hebben zich inmiddels ook andere oppositiepartijen in felle bewoordingen geuit en zelfs een spoeddebat geëist. D66 en de SP scharen zich achter de kritiek van de sociaal-democraten en vinden met name de uitspraak van burgemeester Nauta dat ‘het iedereen had kunnen overkomen’ onbestaanbaar. Naar alle waarschijnlijkheid vindt het spoeddebat komende woensdag plaats. De coalitiepartijen CDA en VVD hebben zich nog niet uitgelaten over de reactie van het College. Wij hebben er een poll aan gekoppeld. Moet Nauta en haar College het veld ruimen na deze nalatigheid? U mag het zeggen! (naar rechts onderaan op de site op laptop of pc scrollen)

Burgemeester Ellen Nauta ligt onder vuur na reactie op conclusies cyberaanval