‘Preventieve’ voedselpakketten van voedselbank Seine

Zeker nu de lock down-maatregelen wederom zijn verlengd denkt Voedselbank Seine dat het nodig is om voedselpakketten ‘preventief’ te gaan verstrekken om daarmee bij te dragen aan het aanpakken van financiële problemen bij mensen ten gevolge van de coronacrisis. “In deze barre tijden is er voor meerdere gezinnen tijdelijk minder inkomen, bijvoorbeeld één van de echtgenoten werkt in de horeca, detailhandel of andere sectoren die nu hulpkrachten en parttimers niet inplannen.” zegt initiatiefnemer Seine Braakman. “Vaak is dit inkomen wel belangrijk om de vaste lasten maandelijks te kunnen voldoen en dreigt er een tekort te ontstaan.”

Hij roept mensen uit de Hof van Twente op om preventief te handelen en niet te wachten tot dat er achterstanden ontstaan met vaak hoge incasso-kosten als gevolg. Voedselbank Seine biedt wekelijks levensmiddelen pakketten aan bestaande uit houdbare en verse producten met een gemiddelde waarden van 45 euro. “Dit kan dus maandelijks al een besparing van 180 euro op kunnen leveren.” aldus Braakman. “Misschien nog niet genoeg maar alle beetjes helpen.”

Een pakket kan volledig anoniem verstrekt worden en u hoeft voor een korte termijn echt niet uw volledige financiën open te geven op die manier proberen wij laagdrempelig te blijven. In de afgelopen maand verstrekte de stichting 448 tassen met levensmiddelen. Verder is er hulp door het verstrekken van kleding te verstrekken en spullen voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag. Medio April start Doors Wide Open weer met de Gratis kledinguitgifte vanuit het Proathuus in het Goorse centrum.

Aanmelden voor hulp kan via een telefoontje naar : 06-20539460 of een e-mail naar moc.liamgnull@nepoediwsroodgnithcits. Het doneren van goederen kan nog steeds dit kan nog steeds bij het proathuus, Grotestraat 103 in Goor.