‘Preventieve’ voedselpakketten van voedselbank Seine

Zeker nu de lock down-maatregelen wederom zijn verlengd denkt Voedselbank Seine dat het nodig is om voedselpakketten ‘preventief’ te gaan verstrekken om daarmee bij te dragen aan het aanpakken van financiële problemen bij mensen ten gevolge van de coronacrisis. “In deze barre tijden is er voor meerdere gezinnen tijdelijk minder inkomen, bijvoorbeeld één van de echtgenoten werkt in de horeca, detailhandel of andere sectoren die nu hulpkrachten en parttimers niet inplannen.” zegt initiatiefnemer Seine Braakman. “Vaak is dit inkomen wel belangrijk om de vaste lasten maandelijks te kunnen voldoen en dreigt er een tekort te ontstaan.”

Hij roept mensen uit de Hof van Twente op om preventief te handelen en niet te wachten tot dat er achterstanden ontstaan met vaak hoge incasso-kosten als gevolg. Voedselbank Seine biedt wekelijks levensmiddelen pakketten aan bestaande uit houdbare en verse producten met een gemiddelde waarden van 45 euro. “Dit kan dus maandelijks al een besparing van 180 euro op kunnen leveren.” aldus Braakman. “Misschien nog niet genoeg maar alle beetjes helpen.”

Een pakket kan volledig anoniem verstrekt worden en u hoeft voor een korte termijn echt niet uw volledige financiën open te geven op die manier proberen wij laagdrempelig te blijven. In de afgelopen maand verstrekte de stichting 448 tassen met levensmiddelen. Verder is er hulp door het verstrekken van kleding te verstrekken en spullen voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag. Medio April start Doors Wide Open weer met de Gratis kledinguitgifte vanuit het Proathuus in het Goorse centrum.

Aanmelden voor hulp kan via een telefoontje naar : 06-20539460 of een e-mail naar stichtingdoorswideopen@nullgmail.com. Het doneren van goederen kan nog steeds dit kan nog steeds bij het proathuus, Grotestraat 103 in Goor.

Gerelateerde berichten

  • Voedselinzameling ’t Proathuus weer opgestart28 januari 2021 Voedselinzameling ’t Proathuus weer opgestart Ondanks de strenge lock down is de inzameling van voedsel weer op gestart bij 't Proathuus in het centrum van Goor. Levensmiddelen kunnen worden ingebracht inbrengen in het voorportaal […]
  • Doors Wide Open blijft op zoek naar vrijwilligers6 mei 2021 Doors Wide Open blijft op zoek naar vrijwilligers Stichting Doors Wide Open zoekt in verband met de groei vrijwilligers voor diverse onderdelen en werkzaamheden. Voor het Proathuus is zij op zoek naar enthousiaste en sociale mensen die […]
  • Extra uitzendingen Hof in Actie vanuit Glazen Huis29 december 2020 Extra uitzendingen Hof in Actie vanuit Glazen Huis Er zijn morgen en overmorgen extra uitzendingen vanuit het Glazen Huis in het Praothuus centrum van Goor. Dit om het bedrag voor horeca, cultuur en sport nog wat op te hogen. Er is tot nu […]
  • Glazen Huis-actie gaat ondanks nieuwe maatregelen wel door18 december 2020 Glazen Huis-actie gaat ondanks nieuwe maatregelen wel door De uitzendingen vanuit het Glazen Huis in 't Proathuus in Goor, gaan vanaf zaterdag gewoon door. Ondanks de instelling van een harde lockdown die deze week van kracht werd, denkt de […]
  • Diverse artiesten en gasten in digitaal Glazen Huis4 december 2020 Diverse artiesten en gasten in digitaal Glazen Huis Het Glazenhuis vanuit het Proathuus wordt er één zonder toegang voor het publiek. De activiteiten en interactieve uitzendingen zijn, vanwege Corona, alleen online te volgen vanaf 19 […]