Vlag halfstok ter nagedachtenis aan bombardement op Goor

Morgen, woensdag 24 maart wordt het bombardement op Goor herdacht. Het Comité 75
Jaar Vrijheid Goor vraagt alle inwoners van Goor om op deze dag de vlag halfstok te hangen.
Op 24 maart 1945 werd, met de bevrijding in zicht, Goor hard getroffen door een
zwaar bombardement. Daarbij lieten tientallen Gorenaren het leven. Het comité 75 Jaar houdt morgen een bijeenkomst bij het bomfragment in de Sterbuurt die precies om 09.49 uur. Dat was het precieze tijdstip van het bombardement, nu 76 jaar geleden. Er worden bloemen gelegd en er is één minuut stilte. Vanwege de coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal mensen bij die herdenking en wordt de rest van Goor dus gevraagd om de vlag halfstok te hangen.

Gerelateerde berichten

  • Sobere herdenking bombardement op Goor24 maart 2021 Sobere herdenking bombardement op Goor Het bombardement op Goor, vandaag 76 jaar geleden, is vanochtend herdacht bij de Bomscherf in het Goorse centrum. Dat gebeurde in verband met corona, op sobere wijze in aanwezigheid van […]
  • Oorlogsherinneringen van Johan Alink…7 mei 2020 Oorlogsherinneringen van Johan Alink… Naar aanleiding van de oorlogsdocumentaire in Nieuwsuur over het bombardement op Goor én de reactie daarop van Frits Zorge, die een bijzonder verhaal deelde via deze site, kwamen er veel […]
  • Doelwit was munitiedepot aan het Julianaplein 75 jaar geleden5 mei 2020 Doelwit was munitiedepot aan het Julianaplein 75 jaar geleden Het doelwit van de geallieerde troepen op 24 maart 1945 was een munitiedepot achter het herenhuis aan het Julianaplein. Dat blijkt uit een verhaal van oud-Gorenaar Frits Zorge (93). Hij […]
  • ‘Bombardement op Goor was geen vergissing’3 mei 2020 ‘Bombardement op Goor was geen vergissing’ Het bombardement op Goor op 24 maart van het jaar 1945 was geen vergissing. Dat is de conclusie die Gorenaar Ab Zorge (foto) trok na eigen onderzoek. De historicus deelde zijn bevindingen […]
  • Docu bombardement op Goor vanavond in Nieuwsuur2 mei 2020 Docu bombardement op Goor vanavond in Nieuwsuur De documentaire over het bombardement op Goor op 24 maart 1945 wordt vanavond uitgezonden in het programma Nieuwsuur op NPO2. De korte oorlogsdocumentaire is gemaakt door Mirjam […]