Zorgen om straatverlichting in Goor

Het Goorse SP-raadslid Frank Stevens heeft gisteravond in de gemeenteraadsvergadering zijn zorgen geuit over de straatverlichting in Goor. Nadat eerder bewoners van het ’t Heeckeren al klaagden over het verlichtingsniveau gaf Stevens aan dat na de vervanging van de armaturen door LED-verlichting, het op veel meer plaatsen ’s avonds en ’s nachts in Goor te donker is en tot gevaarlijke situaties kan leiden. “Uit persoonlijke ervaring kan ik u meedelen dat de Scherpenzeelseweg in Goor zo donker is dat mensen die bij een zebrapad staan te wachten pas op het laatste moment zichtbaar zijn, te laat om nog te stoppen” aldus Stevens die ook een deskundige de verlichting liet onderzoeken…

“Wij hebben iemand met verstand van zaken hier naar laten kijken en hij constateert dat het verlichtingsniveau op meerdere wegen niet goed is zoals aan de Iependijk, de Kerkstraat, de Kloosterlaan en op de Scherpenzeelsweg. Er zitten veel armaturen in de takken van bomen en op een aantal plaatsen is een verkeerde keuze gemaakt wat betreft het type armatuur.”

Stevens noemde als voorbeeld ook de zogenoemde ‘rondstraal-armaturen’ langs een fietspad waarbij het licht in de
sloot of het weiland verdwijnt en armaturen, die geplaatst zijn op een mast met uitlegger die met de kop naar beneden hangen waardoor het licht maar op een deel van het wegdek schijnt. Ook de kleurtemperatuur is volgens Stevens niet altijd de juiste. Daarbij geeft hij het Goorse centrum als voorbeeld. “Een sfeerloze kleur die doorgaans bij toegangswegen wordt gebruikt.” Stevens wil van het College weten waarom het verlichtingsniveau tekort schiet, of er kwaliteitscontroles zijn uitgevoerd en pleit voor een inventarisatie daarvan.

Frank Stevens