Wasvoorziening niet meer thuis maar op centrale locatie

De gemeente Hof van Twente wil in juli starten met een algemene voorziening voor de wasverzorging op één centrale locatie. Hier kan tegen betaling gebruik van worden gemaakt. Cliënten van de WMO kregen eerder op dit gebied nog hulp thuis maar dat is volgens wethouder van Zwanenberg veel duurder dan het wassen op één locatie. “Bovendien biedt een algemene voorziening werkgelegenheid aan mensen die moeilijk werk kunnen vinden en die nu afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Zij kunnen hier mogelijk werkervaring opdoen” aldus de wethouder in een verklaring.

De wasvoorziening is vooral bedoeld voor inwoners die, vanwege een lichamelijke of
psychische beperking, niet zelf de wasverzorging kunnen doen maar wordt straks ook beschikbaar voor alle andere inwoners. Deze betalen dan een marktconform tarief voor de dienstverlening. WMO-cliënten moeten straks een bijdrage van €4,50 per waszak van maximaal 8 kilo betalen. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de veranderende regels en de komst van de centrale wasvoorziening.

Gerelateerde berichten

  • Grote hulpmiddelenleverancier opent in Goor26 april 2021 Grote hulpmiddelenleverancier opent in Goor Kersten Hulpmiddelen heeft vanaf vandaag een vestiging aan de Nijverheidsweg in Goor. De groeiende onderneming die gaat huizen in het voormalige bedrijfspand van Perfon, is vanaf 2013 […]
  • Wolters naar wethouder met ‘koe met gouden oren’18 januari 2021 Wolters naar wethouder met ‘koe met gouden oren’ Woonwagen-demonstrante Martha Wolters is vanmiddag met een 'presentje' naar de woning van wethouder Pieter van Zwanenburg gegaan om hem een 'koe met de gouden oren' te overhandigen. Bij […]
  • Damocles…21 januari 2020 Damocles… Regelmatig krijg ik berichtjes met tips waar mijn volgende publicatie over moet gaan. Van alles komt voorbij. Van verkeersperikelen in de Molenstraat en Korte Dijk tot leegstand in het […]
  • PvdA geschrokken van WMO-zorg(wekkend)15 januari 2020 PvdA geschrokken van WMO-zorg(wekkend) De PvdA maakt zich ernstige zorgen over de WMO-zorg in Goor en omgeving. Dit blijkt uit onderzoek, welke eind vorig jaar is uitgevoerd. Over de wachttijd voor indicatie en verkrijging […]
  • PvdA wil wachttijd voor aanvragen WMO verkorten3 december 2019 PvdA wil wachttijd voor aanvragen WMO verkorten De lokale Partij van de Arbeid wil dat het College van B&W iets gaat doen aan de lange wachttijd die er is als er een aanvraag wordt gedaan voor een voorziening uit de Wet […]