Geocaching steeds populairder in Goor en omgeving

Een keer wat anders dan eieren zoeken op Eerste Paasdag… Er zijn, ook in Goor, steeds meer mensen die het spel hebben ontdekt en op zoek gaan naar de schatten die hierbij ‘caches’ wordt genoemd. Geocaching wordt steeds populairder en ook in en om Goor zijn plekken waar voorwerpen zijn te vinden die door andere spelers zijn achtergelaten. Zo zijn er al caches gevonden bij het Twentekanaal en op industrieterrein Zenkeldamshoek. Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS- en Smartphone- gebruikers dat in het jaar 2000 voor het eerst werd gespeeld en waarbij de locaties via internet worden gedeeld.

Het basisidee is dat personen of groepen caches verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere Geocachers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden. Caches kunnen zijn Tupperware dozen, oude munitiekisten of PVC-buizen. Het moet in ieder geval een soort container zijn waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.feit. Er is ook een Facebookpagina voor spelers uit de provincie Overijssel.

Gerelateerde berichten

  • Wie kent deze mensen ?1 november 2020 Wie kent deze mensen ? De redactie kreeg een bijzonder verzoek van Henny Peijnenburg uit Den Bosch. Zij is op zoek naar mensen, die personen op de foto’s hieronder herkennen uit de periode maart tot en met […]
  • Samenwerking linkse partijen officieel bezegeld19 juni 2017 Samenwerking linkse partijen officieel bezegeld Het zat al in het vat en ze maakten al gezamenlijk plannen en ook waren ze de laatste weken poeslief voor elkaar; nu is de samenwerking officieel een feit. GroenLinks, PvdA, en de SP (GPS) […]
  • Vermiste vrouw ‘genoot’ van wandeling11 mei 2016 Vermiste vrouw ‘genoot’ van wandeling Een 82-jarige vrouw is vandaag een tijdje vermist geweest. Ze was weggelopen uit zorgcentrum De Stoevelaar waarna een zoektocht werd ingezet. De politie kreeg daarbij hulp van diverse […]
  • Lotenverkoop stichting De Zonnebloem26 augustus 2010 Lotenverkoop stichting De Zonnebloem De vrijwilligers van Nationale Vereniging de Zonnebloem gaan morgen weer loten verkopen in het kader van de Nationale Zonnebloemloterij. De verkopers staan van 9.00 uur tot 17.00 uur bij […]
  • Voldoende voor gemeente, maar ook waarschuwing26 april 2019 Voldoende voor gemeente, maar ook waarschuwing Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben het IBT-beeld (Interbestuurlijk Toezicht) voor Hof van Twente weer goedgekeurd. De gemeente scoort evenals vorig jaar een groen totaalbeeld. Toch […]