Poll: College moet opstappen na fatale hack

Een even zo snoeiharde uitkomst van een poll op deze site als de resultaten van het onafhankelijke onderzoek na de fatale cyberaanval op de gemeente Hof van Twente. Van de iets meer dan 1000 respondenten vindt 80% dat het College daarvoor niet alleen verantwoordelijkheid moet nemen maar ook moet opstappen. De overige 20% gunt burgemeester Nauta (foto) en haar drie wethouders wel een vervolg op het pluche in de Hof. De gemeenteraad wil in ieder geval nog niet zover gaan en denkt in meerderheid dat een rekenkamer-onderzoek voorlopig voldoende is om de verantwoordelijkheden rondom de cyberaanval op de ICT-systemen van de gemeente naar boven te krijgen. De PvdA wilde liever een zwaarder middel zoals een raadsonderzoek maar kreeg daarvoor niet genoeg bijval in de raad.

Gerelateerde berichten

  • ICT-opbouw gemeente nu op 70%12 november 2021 ICT-opbouw gemeente nu op 70% Op 1 december aanstaande is het precies een jaar geleden dat de gemeente hof van Twente werden getroffen door een fatale cyberaanval die de systemen plat legde. Burgemeester Nauta heeft […]
  • Raad akkoord met financiering gevolgen hack, wel rekenkamer-onderzoek2 juni 2021 Raad akkoord met financiering gevolgen hack, wel rekenkamer-onderzoek De gemeenteraad van Hof van Twente is gisteren akkoord gegaan met de voorgestelde begroting voor de financiering voor het herstellen van de ICT-systemen naar aanleiding van de cyberaanval […]
  • Excuses Nauta nu ook aan bevolking1 april 2021 Excuses Nauta nu ook aan bevolking Burgemeester Ellen Nauta heeft haar excuses voor de cyberaanval op de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente nu ook rechtstreeks aan de bevolking aangeboden en gaf ze aan dat zij met […]
  • Nauta door het stof over verantwoordelijkheid cyberaanval25 maart 2021 Nauta door het stof over verantwoordelijkheid cyberaanval Burgemeester Nauta ging, als portefeuillehouder, diep door het stof tijdens de spoedvergadering over de cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente. Ze bood haar […]
  • Snoeihard rapport over gemeente en ICT-bedrijf9 maart 2021 Snoeihard rapport over gemeente en ICT-bedrijf Een fikse oorwassing voor de gemeente Hof van Twente en het ICT-bedrijf Switch IT Solutions. Uit onderzoek naar de computerhack blijkt dat deze partijen hopeloos faalden bij het beheer […]