Gemeente heeft weinig zicht op arbeidsmigranten

De gemeente Hof van Twente heeft weinig zicht op de omstandigheden waarin arbeidsmigranten werken en leven in de eigen gemeente. Dit blijkt uit antwoorden van het College van B&W op vragen van de lokale fracties van SP en D66. De vragen werden gesteld na de landelijke publiciteit rondom de zorgt voor deze mensen, met name in coronatijd. De gemeente weet ook niet precies hoeveel mensen vanuit het buitenland hier tijdelijk werkzaam zijn. Onderzoeken wijzen naar zo’n 300 maar in werkelijkheid ligt dat getal volgens de gemeente waarschijnlijk veel hoger. Ook is er geen inzicht in de manier waarop deze mensen leven en zijn verzekerd. “Dat gaat veelal via arbeidsbureau’s met een ‘buitenlandse tak’aldus het College in de antwoorden. Het is geen geheim dat er, ook in Goor, arbeidsmigranten onder bedenkelijke omstandigheden wonen en vaak dicht op elkaar zitten. Ze werken vaak in de bouw of in de groente- en fruitteelt (foto).

Gerelateerde berichten

  • College bij oppositie op het matje voor verantwoording over cyberaanval18 maart 2021 College bij oppositie op het matje voor verantwoording over cyberaanval Na de harde woorden van de lokale PvdA over het niet nemen van de verantwoordelijk voor de fatale cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente, hebben zich inmiddels […]
  • Raadsvragen over bewoning Puntdakschool14 januari 2021 Raadsvragen over bewoning Puntdakschool De fracties van D66 en SP hebben schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld over de bewoning van de Puntdakschool. Naar aanleiding van de artikelen daarover op deze site […]
  • Oppositie wil alcoholstop in Goor18 april 2019 Oppositie wil alcoholstop in Goor Gorenaren moet de fles laten staan. De oppositiepartijen D66 en SP in de gemeente willen dat hun inwoners minder alcohol drinken. Om die reden moet De Hof maatregelen nemen. Het verbaast […]
  • Begroting goed gekeurd maar niet zonder slag of stoot8 november 2018 Begroting goed gekeurd maar niet zonder slag of stoot De programmabegroting van de gemeente Hof van Twente voor 2019 werd gisteravond uiteindelijk goed gekeurd door de gemeenteraad maar dat ging niet zonder slag of stoot. De oppositiepartijen […]
  • Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond14 maart 2018 Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond De kleine zaal van De Reggehof was bijna te klein en dat had ook de Goorse Stadsraad niet verwacht. Er was veel publiek bij de Goorse politieke avond gisteren. De bezoekers maakten daar in […]