Gemeente heeft weinig zicht op arbeidsmigranten

De gemeente Hof van Twente heeft weinig zicht op de omstandigheden waarin arbeidsmigranten werken en leven in de eigen gemeente. Dit blijkt uit antwoorden van het College van B&W op vragen van de lokale fracties van SP en D66. De vragen werden gesteld na de landelijke publiciteit rondom de zorgt voor deze mensen, met name in coronatijd. De gemeente weet ook niet precies hoeveel mensen vanuit het buitenland hier tijdelijk werkzaam zijn. Onderzoeken wijzen naar zo’n 300 maar in werkelijkheid ligt dat getal volgens de gemeente waarschijnlijk veel hoger. Ook is er geen inzicht in de manier waarop deze mensen leven en zijn verzekerd. “Dat gaat veelal via arbeidsbureau’s met een ‘buitenlandse tak’aldus het College in de antwoorden. Het is geen geheim dat er, ook in Goor, arbeidsmigranten onder bedenkelijke omstandigheden wonen en vaak dicht op elkaar zitten. Ze werken vaak in de bouw of in de groente- en fruitteelt (foto).

Gerelateerde berichten