Tijdelijk ‘Stoombad’ op TSB-terrein

Er komt een tijdelijk ‘stoombad’ op het voormalige TSB-terrein in Goor. Het waterproject is een idee van de Almelose kunstenares Linda Biemans en moet vooral vertier bieden aan kinderen. Daarnaast is het bad bedoeld om de interesse van bezoekers te wekken voor de plannen die de gemeente Hof van Twente heeft met het voormalige fabrieksterrein. Bij het ‘Stoombad’ wordt ook een strandje aangelegd en er wordt nagedacht over tijdelijke sauna, een palmenstrand een zogenoemd ‘zeezicht-paviljoen’. De nieuwe recreatiemogelijkheid moet in de komende zomer al in gebruik worden genomen en in stand blijven totdat er op die plek gebouwd gaat worden. Dat kan nog enkele jaren duren. Er is inmiddels begonnen met de graafwerkzaamheden voor het zomerse kunstproject.

Gerelateerde berichten

  • HofMarketing verhuist naar TSB-terrein22 april 2021 HofMarketing verhuist naar TSB-terrein HofMarketing gaat verhuizen naar het voormalige TSB-terrein. De organisatie die de gemeente Hof van Twente en al haar activiteiten op de kaart zet, zat in de afgelopen jaren in het 'oude' […]
  • Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’14 april 2021 Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’ Gorenaren krijgen de kans om mee te denken over de herontwikkeling van het TSB-terrein dat door de gemeente is aangekocht. In de komende jaren wordt dat een nieuw stadspark met woningen […]
  • Berno Strootman in actie voor Goor op Stoom13 mei 2021 Berno Strootman in actie voor Goor op Stoom Oud-Gorenaar en voormalig Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman, gaat zich met zijn bureau Strootman Landschapsarchitecten met vestigingen in Amsterdam en Arnhem, […]
  • Kinderatelier Linda morgen van start op TSB-terrein3 mei 2021 Kinderatelier Linda morgen van start op TSB-terrein Kinderatelier bij Linda gaat morgen4 mei van start. Deze week worden er speciale vakantieactiviteiten aangeboden. Morgen komende vrijdag 7 mei zijn kinderen vanaf ongeveer acht jaar […]
  • Snoeiharde kritiek op plan GB: “Politica van het slechtste soort”30 april 2021 Snoeiharde kritiek op plan GB: “Politica van het slechtste soort” Het is al tijden een heet hangzijzer in de politieke arena. Een vaste stek voor woonwagens in Goor. Nu heeft Gemeente Belangen het idee geopperd om de woonwagens, Tiny Houses en […]