Groene parkeerplaatsen in de Leeuwerikstraat

Het lijkt alsof de auto’s op het gras moeten worden geparkeerd na de werkzaamheden in de Leeuwerikstraat maar dat is slechts ten delen waar. Bij de herinrichting zijn er zogenoemde ‘groene’ parkeerplaatsen aangelegd. Dat zijn roosters waar het gras doorheen groeit en de straat een andere aanzien geeft. Bovendien zijn de parkeerplaatsen waterdoorlatend. Het zijn de eerste ecologische parkeerplaatsen in Goor. Elders in het land liggen al meer van dit soort parkeerterreinen en op andere plekken is de ervaring dat de parkeerplaatsen wel goed moeten worden onderhouden om niet snel te verpauperen.

Gerelateerde berichten

  • Timmerhuis wint aanbesteding vervanging riool Kievitstraat7 augustus 2020 Timmerhuis wint aanbesteding vervanging riool Kievitstraat De gemeente Hof van Twente heeft het project bij de herinrichting van de Kievitstraat opgedragen aan Timmerhuis Weg- & Waterbouw B.V.. De onderneming heeft de aanbesteding gewonnen […]
  • Algemene begraafplaats krijgt groene opknapbeurt9 juli 2020 Algemene begraafplaats krijgt groene opknapbeurt De gemeente Hof van Twente gaat de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg een forse ecologische opknapbeurt geven. Door het type groen en de droogte van de laatste twee zomers is de […]
  • Groene speelplek Mulderskamp: ‘Onder de wieken’4 juli 2020 Groene speelplek Mulderskamp: ‘Onder de wieken’ De nieuwe speelplek naast de Mulderskamp is gisteren feestelijk geopend door wethouder Wim Meulenkamp die daarvoor letterlijk met vuur speelde (foto). Hij opende het terrein dat er is […]
  • Boa’s parkeren bijzonder…17 april 2020 Boa’s parkeren bijzonder… De buitengewone opsporings-ambtenaren van de gemeente Hof van Twente zijn vanmiddag weer actief geweest in het Goorse stadshart om onder meer te controleren op onjuist geparkeerde auto's […]
  • Reünie 40-jarige buurtvereniging De Leeuwerik12 februari 2020 Reünie 40-jarige buurtvereniging De Leeuwerik Buurtvereniging de Leeuwerik werd in 1980 van de vorige eeuw opgericht en viert dus dit jaar haar 40-jarig jubileum. In het kader daarvan is er een reünie op zaterdagmiddag 20 juni voor […]