Goorse huisartsen gaan 60+ers inenten tegen Corona in het gemeentehuis

De Goorse huisartsen gaan op zaterdag 10 april inwoners van boven de 60 jaar vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurt, net als het zetten van de laatste griepprikken (foto), in het Goorse gemeentehuis. Het gaat in dit geval om prikken met het AstraZeneca-vaccin dat de laatste weken wel in opspraak is geraakt vanwege een mogelijk verband met trombose. Mensen die geboren zijn in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 kunnen een uitnodiging van het RIVM verwachten. Dat geldt ook voor mensen met het syndroom van Down die geboren zijn tussen 1946 en 2002 én mensen met ernstig overgewicht in dezelfde leeftijdcategorie.

Deze laatste groep is voor de Goorse huisartsen lastig te selecteren, omdat dit niet altijd apart gecodeerd is in het huisartsdossier. Wie een BMI van boven de 40 denkt te hebben kan zich daarom melden bij de assistente van de eigen huisarts. Het BMI is ook te meten via deze LINK.

Wie al gevaccineerd is of juist geen prik wil kan dit melden via www.mijngezondheid.net sturen of via e-mail: ln.nestrasiuhesroognull@ofni. Mensen die in de laatste maand besmet zijn geweest, zwangere vrouwen, mensen met koorts en mensen die binnen 48 uur na de vaccinatie onder narcose moeten, wordt ook verzocht geen gebruik te maken van de oproep. Meer informatie via deze LINK.