Veel belangstelling voor adoptie lammetjes

Er is, ook vanuit Goor, veel belangstelling voor de adoptie van de in totaal 70 lammetjes van de Schaapskudde Hof van Twente op de Borkeld. Daar worden in deze lentetijd wel meer dan 70 lammetjes geboren, maar alleen de dames, de zogenoemde ooi-lammetjes, komen in aanmerking voor adoptie. Het adopteren van een lammetjes kost 25 euro. Dat kan als particulier maar ook als klas, als sportteam of als bedrijf. Ruim 50 lammetjes hebben inmiddels een adoptiehouder. Deze adoptiehouders worden ook op de hoogte gehouden van het wel en wee van de lammetjes en de schaapskudde. Gorenaar Jos Duurland is al jaren de herder van de schaapskudde die op de Borkeld lopen. “Zodra de mogelijkheid er weer qua coronamaatregelen is, zijn alle adoptiehouders meer dan welkom bij de schaapskudde om op de foto te gaan met het geadopteerde lammetje”. Kijk voor meer informatie op www.schaapskuddehofvantwente.nl.

Gerelateerde berichten

  • Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo21 september 2019 Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo De Goorse schaapsherder Jos Duurland organiseert komende zondag (22 september) een zogenoemde 'Wolfair' op De Borkeld in Markelo. Met zijn stichting Schaapskudde Hof van Twente doet hij […]
  • Bedstede voor Goorse schaapsherder16 mei 2018 Bedstede voor Goorse schaapsherder Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een […]
  • Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden16 november 2016 Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden Een nachtmerrie werd werkelijkheid voor de Goorse schaapsherder Jos Duurland. Nadat gisteren al acht schapen uit zijn kudde overleden door vergiftiging vond hij vanochtend weer vier dode […]
  • Gijminkbewoners zijn schapen beu11 juni 2016 Gijminkbewoners zijn schapen beu Bewoners van de Goorse volkswijk 't Gijmink gaan een actie starten om de schapen en geiten die worden gestald op stukken braakliggend terrein, te weren. De beesten zijn, op verzoek van […]
  • Beschuit met muisjes voor Goorse herder25 april 2016 Beschuit met muisjes voor Goorse herder Het weer werkt nog niet mee maar het is toch echt lente en dat betekent ook dat nieuw leven zich immer aandient in de dierenwereld. Zo worden op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek […]