De Jong vindt nest maar liefst zeven kievitseieren…

Een bijzondere vondst in de Herikervlier in het buitengebied van Goor. Daar werd een nest met maar liefst zeven kievitseieren gevonden. Een dergelijke hoeveelheid in één nest is een zeldzaamheid. De vondst werd afgelopen vrijdag gedaan door Gorenaar Fedde de Jong. De oud-directeur van de gemeentelijke Mavo en het toenmalige TAC-college, is lid van de weidevogelgroep Hof van Twente en stuitte tijdens één van zijn wandelingen op het nest. Of de eieren allemaal van één kievit komen is niet duidelijk. Het zou volgens de werkgroep ook kunnen dat er twee vrouwtjes een samenwerking zijn aangegaan en het nest deelt. Het eerste Kievits-ei in dit nieuwe lenteseizoen werd eveneens gevonden in de gemeente Hof van Twente. Op 9 maart vond Pim Oude Luttikhuis het eerste nest met eitjes in de regio.

Fedde de Jong

Gerelateerde berichten

  • Eerste Kievitsei in de Hof gevonden in Stokkum10 maart 2021 Eerste Kievitsei in de Hof gevonden in Stokkum Het allereerste kievitsei vam het jaar in de gemeente Hof van Twente, is vandaag (dinsdag 10 maart) gevonden op een perceel aan de Enkelaarsweg in Markelo. De vinder was de jonge Pim Oude […]
  • Eerste kievitsei voor Fedde de Jong28 maart 2018 Eerste kievitsei voor Fedde de Jong De primeur is dit jaar voor Fedde de Jong. De Gorenaar heeft het eerste kievitsei gevonden in de gemeente Hof van Twente. Dat deed de voormalig directeur van de toenmalige MAVO in Goor in […]
  • Eerste kievitsei gevonden  in de Meene14 maart 2019 Eerste kievitsei gevonden in de Meene Het eerste kievitsei van 2019 in de gemeente Hof van Twente is gevonden in de Meene bij Goor. Het nest werd eergisteren gevonden door Mark Oude Luttikhuis uit Stokkum die met zijn zoon […]
  • De ontluikende lente…8 april 2018 De ontluikende lente… Een schitterende prent gemaakt- en gestuurd door de Goorse topfotograaf Jeroen van Vliet. Hij is regelmatig te vinden in De Meene waar hij zeker in deze tijd van het jaar zijn hart kan […]
  • Gemeente hoeft projectontwikkelaars recreatiepark niet te betalen28 juni 2016 Gemeente hoeft projectontwikkelaars recreatiepark niet te betalen De gemeente Hof van Twente hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de projectontwikkelaars van VoF Landgoed Hof van Twente omdat het recreatiepark in de Herikervlier net buiten Goor […]