Bijleveld ‘buitengewoon adviseur’ CDA

Ank Bijleveld wordt ‘buitengewoon adviseur’ van het landelijk bestuur van het CDA. de Goorse bewindsvrouwe moet dat bestuur ‘scherp te houden en te adviseren’ over onder meer politieke kwesties. De huidige demissionaire Minister van Defensie moet het partijbestuur onder meer ondersteuning bieden in het maken van de verbinding tussen Den Haag en de regio’s. Ook moet ze advies geven over de partijcultuur en de organisatie. Bijleveld gaat nauw samenwerken met interim-voorzitter Marnix van Rij. Hij is de vervanger van Rutger Ploum die na de verkiezingen aftrad omdat het CDA vier van haar negentien zetels moest inleveren.

Ank Bijleveld, minister van het ministerie van Defensie

Gerelateerde berichten

  • Bijleveld zegt politiek vaarwel15 december 2021 Bijleveld zegt politiek vaarwel Ank Bijleveld keert na 35 jaar de politiek definitief de rug toe. Dat zegt ze in een interview met de Goorsche Courant, die vandaag op de mat valt. De 59-jarige, in Goor woonachtige, […]
  • Bijleveld te gast in Dubbelportret24 november 2021 Bijleveld te gast in Dubbelportret Ank Bijleveld is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret van Hofstreek FM. Bijleveld was tot voor kort Minister van Defensie maar trad af nadat haar positie ter […]
  • Bijleveld treedt toch af17 september 2021 Bijleveld treedt toch af Ank Bijleveld treedt alsnog af als Minister van Defensie. De in Goor woonachtige bewindsvrouw kreeg gisteren van de Tweede Kamer een motie van afkeuring vanwege de fouten die zijn gemaakt […]
  • Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring17 september 2021 Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring Waar haar collega van buitenlandse zaken, Sigrid Kaag, besloot om af te treden, maakt de Goorse minister van Defensie Ank Bijleveld een andere afweging. Zij blijft aan als demissionair […]
  • Zelfs Ank staat buitenspel…8 maart 2021 Zelfs Ank staat buitenspel… Het zal de mensen in Goor ook niet zijn ontgaan; het is campagnetijd. En dus drukken de politici hun neus weer aan het venster. Zelfs ook in 't Twentse Haagje. In de vroege ochtend zagen […]