Hof van Twente op Rozen verwelkomt 300e lid

De coöperatie Hof van Twente op Rozen hebben het 300ste lid verwelkomd. Het echtpaar van der Maar uit Ambt Delden (foto) viel die eer te beurt. Hof van Twente op Rozen is een inwoners-initiatief om iedereen in de Hof van Twente mee te laten doen met ‘groene stroom uit de eigen gemeente’. Dat is interessant voor mensen die zonnepanelen willen laten plaatsen (hoofdzakelijk agrarische bedrijven) maar ook voor mensen die daartoe geen mogelijkheid hebben zoals in het geval van van der Maat.

Het project is nog steeds groeiende. In de tweede helft van maart werden 82 nieuwe leden ingeschreven. Niet in de laatste plaats door een ledenwerfcampagne die is opgezet In verband met een nieuwe overheidsregeling per 1 april 2021 (SCE). De mensen die vóór 1 april lid werden konden nog van beide regelingen profiteren. Voor deze leden geldt een voordeel van 15 jaar voor de projecten die onder de oude regeling zijn gerealiseerd. Meer informatie: www.hofvantwenteoprozen.nl of bellen met 0547-208000.

Gerelateerde berichten

  • Nieuwe lokale coöperatie voor zonne-energie20 september 2017 Nieuwe lokale coöperatie voor zonne-energie Er is een nieuwe coöperatie opgericht in de Hof van Twente die het mogelijk wil maken om zonne-energie die in de eigen gemeente wordt opgewekt, af te nemen. Volgens het nieuwe 'Hof van […]
  • Geen zonnepanelen op huizen Tuindorp, wel zonne-energie15 oktober 2019 Geen zonnepanelen op huizen Tuindorp, wel zonne-energie Er komen geen zonnepanelen op de huizen in de Goorse volkswijk 't Tuindorp. Ondanks toezeggingen van Viverion drie jaar geleden is deze vorm van verduurzaming geschrapt 'om diverse […]
  • Inloopavond over groene goedkope energie31 oktober 2017 Inloopavond over groene goedkope energie De energiecoöperatie Hof van Twente op Rozen houdt op woensdagavond 22 november een inloopavond over energie die door de non profit-organisatie kan worden aangeboden. De coöperatie noemt […]
  • Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert13 oktober 2020 Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert Het nieuwe zonnepark Spechthorst/De Whee in Goor heeft de eerste stroom geleverd. Het 8,6 hectare grote park kan energie opwekken voor zo'n 2400 huishoudens en is medio september door […]
  • Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd5 december 2019 Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de […]