Oald Goor: Poelsbeek in optima forma

Een heerlijk gevoel voor de redacteuren van Oald Goor om weer af te dalen naar de koffer met oude prenten uit het begin van vorige eeuw. De Diepenheimseweg in volle glorie. Op deze kleurenprent staat de Hofkerk te schitteren in 1909. Daarnaast ook de Poelsbeek uit het Weldam. Oorspronkelijk stroomde deze beek rechtstreeks naar de Waterstraat, maar bij de aanleg van de spoorlijn in 1864 is ze omgelegd langs de weg. Op de kiek is dus nog sprake van stromend water, maar bij de aanleg van het Twentekanaal is dat voorbij en moet de beek opnieuw beginnen. In 1964 wordt het Grote Gat gedempt en mag het water van de Poelsbeek samen met dat van de Nieuwe Regge ondergronds verder.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Die prachtige veranda…7 augustus 2022 Oald Goor: Die prachtige veranda… Op deze zondag weer een fraaie prent uit de omvangrijke collectie van de stichting Historisch Goor met een blik vanaf de Diepenheimseweg op het Kerkplein aan het begin van de jaren 50. […]
  • Weldammerbrug aantal dagen afgesloten1 oktober 2018 Weldammerbrug aantal dagen afgesloten De Weldammerbrug net buiten de bebouwde kom van Goor aan de Diepenheimseweg wordt een aantal dagen afgesloten voor alle verkeer. Dat zal zal gebeuren van maandag 8 tot en met vrijdag 12 […]
  • Fietser gewond na val op brug10 april 2018 Fietser gewond na val op brug Een fietser is vanmiddag gewond geraakt nadat hij ten val kwam op de brug over het Twentekanaal aan de Diepenheimseweg. Hij is met onbekend letsel naar ziekenhuis gebracht. Waarom de […]
  • De veranderende Kerkstraat…15 juni 2016 De veranderende Kerkstraat… We kregen ter redactie drie foto's van de zogenoemde 'korte' Kerkstraat van Wim Meerman die er zijn huiskamer mee opsierde. Drie foto's vanuit hetzelfde standpunt genomen inĀ  richting van […]
  • Twentekanaal viert tachtigste verjaardag1 maart 2016 Twentekanaal viert tachtigste verjaardag Het Twentekanaal is jarig. De waterweg bestaat maar liefst 80 jaar en dat moet gevierd. Deze week staat de regio stil bij de aanleg van het kanaal. En dat doet ook de redactie van Oald […]