‘Wiilgensproonk oaver de Regge’ feestelijk afgesloten maar zonder burgemeester

In de afgelopen maanden zijn tientallen wilgenstronken geplant op het voormalige zwembad- en TSB-terrein op initiatief van Hiltjesdamweide-bewoner Gerrit Klaassen (foto links). Hij nodigde een veelvoud aan buurtbewoners en prominenten uit van diverse pluimage die allemaal een wilgenstronk plantten en er een naam aan gaven. Dit om de historie een ‘groen’ gezicht te geven op het voormalige fabrieksterrein en ook de loop van de Regge te markeren. Uit alle delen van Twente en daarbuiten kwamen ‘beumkespotters’ zoals de in Goor geboren schrijver Tommie Wieringa. Gistermiddag was er een feestelijke afsluiting op het wilgenterrein aan de Gruttostraat met zo’n 25 belangstellenden en betrokkenen die luisterden naar verhalen en muziek. Grote afwezige was burgemeester Ellen Nauta. Die had toegezegd om de afsluiting ook bij te wonen maar zegde samen met haar college Sander Schelberg (burgemeester van Hengelo en voorzitter van veiligheidsregio Twente) op het laatste moment af. (Foto’s: Goaitsen van der Vliet)

Nauta had eerder aangegeven wel te willen komen maar geen wilg te willen planten. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het TSB-terrein dat door de gemeente is aangekocht. Klaassen organiseerde op eigen houtje de ‘wiilgensproonk’ maar moet nog maar afwachten of de wilgen ook de kans krijgen om te groeien en niet alsnog plaats moeten maken voor woningbouw.