‘Wiilgensproonk oaver de Regge’ feestelijk afgesloten maar zonder burgemeester

In de afgelopen maanden zijn tientallen wilgenstronken geplant op het voormalige zwembad- en TSB-terrein op initiatief van Hiltjesdamweide-bewoner Gerrit Klaassen (foto links). Hij nodigde een veelvoud aan buurtbewoners en prominenten uit van diverse pluimage die allemaal een wilgenstronk plantten en er een naam aan gaven. Dit om de historie een ‘groen’ gezicht te geven op het voormalige fabrieksterrein en ook de loop van de Regge te markeren. Uit alle delen van Twente en daarbuiten kwamen ‘beumkespotters’ zoals de in Goor geboren schrijver Tommie Wieringa. Gistermiddag was er een feestelijke afsluiting op het wilgenterrein aan de Gruttostraat met zo’n 25 belangstellenden en betrokkenen die luisterden naar verhalen en muziek. Grote afwezige was burgemeester Ellen Nauta. Die had toegezegd om de afsluiting ook bij te wonen maar zegde samen met haar college Sander Schelberg (burgemeester van Hengelo en voorzitter van veiligheidsregio Twente) op het laatste moment af. (Foto’s: Goaitsen van der Vliet)

Nauta had eerder aangegeven wel te willen komen maar geen wilg te willen planten. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het TSB-terrein dat door de gemeente is aangekocht. Klaassen organiseerde op eigen houtje de ‘wiilgensproonk’ maar moet nog maar afwachten of de wilgen ook de kans krijgen om te groeien en niet alsnog plaats moeten maken voor woningbouw.

Gerelateerde berichten

  • Prominenten poten wilgen op TSB-terrein18 maart 2021 Prominenten poten wilgen op TSB-terrein Diverse prominenten van binnen en buiten Goor en buurtbewoners van het TSB-terrein en het voormalige zwembadterrein hebben in de afgelopen maanden wilgen geplant op het braakliggende […]
  • Nieuwe weg richting TSB-terrein deze zomer aangelegd25 februari 2021 Nieuwe weg richting TSB-terrein deze zomer aangelegd De nieuwe weg die moet worden aangelegd vanaf de Entersestraat naar het TSB-terrein (foto) moet nog deze zomer worden opgeleverd. Dat staat in een raadsbrief van de gemeente Hof van […]
  • Masterplan Op Stoom voor de helft klaar7 oktober 2021 Masterplan Op Stoom voor de helft klaar Het Masterplan voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Stoomblekerij is voor de helft gereed en gisteravond gepresenteerd aan de gemeenteraad van Hof van Twente. Er […]
  • Oald Goor: ’n Stoom geet oet…26 september 2021 Oald Goor: ’n Stoom geet oet… Ook in de categorie Oald Goor willen we de discussie aan over de naamgeving van het voormalige TSB-terrein dat nu ontwikkeld wordt: Op Stoom zoals de projectnaam nu is óf 'n Stoom zoals […]
  • Online prikbord voor ideeën Op Stoom22 juli 2021 Online prikbord voor ideeën Op Stoom Wie goede ideeën heeft voor het grootschalige project Op Stoom op het terrein van de voormalige Twentsche Stoomblekerij, kan deze vanaf nu ook kwijt op een online prikbord dat op de site […]