Honderden Goorse 60+ers gevaccineerd tegen Corona

In het Goorse gemeentehuis zijn vandaag enkele honderden prikken gezet in de armen van, veelal Goorse, 60+ers. De Goorse huisartsen hebben een grote hoeveelheid van het Astra Zeneca-vaccin ontvangen en gebruikten, net als tijdens het zetten van de griepprik, daarvoor de hal van het stadhuis. Vlak voor enen kwam wel het verzoek via social media om ‘meer zestig plussers’ omdat er vaccinaties over waren. Of de opkomst lager was dan verwacht is niet duidelijk. Als dat wel zo is zou dat te maken kunnen hebben met de angst voor het Astra Zeneca-vaccin dat in opspraak is geraakt door de zeldzame bijwerkingen zoals het veroorzaken van trombose. Daarom is besloten om geen mensen jonger dan zestig jaar, in te enten met dit vaccin.

Gerelateerde berichten

  • Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd29 januari 2021 Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd In Goor hebben de eerste bewoners van de diverse verpleeghuizen de eerste prik gekregen met daarin het vaccin tegen het Corona-virus. In Huize Herfstzon werd de Goorse mevrouw Holthuis […]
  • Biertent Rellie heeft eigen Corona-vaccin24 december 2020 Biertent Rellie heeft eigen Corona-vaccin Goorse Biertent Rellie heeft een eigen Corona-vaccin ontwikkeld om de rondgang van het keurkorps tijdens het komende Schoolfeest veilig te stellen. Volgens een schrijven aan deze site is […]
  • Inwonersdag en Truckrun gaan niet door29 september 2020 Inwonersdag en Truckrun gaan niet door Door de nieuwe Corona-maatregelen die gisteren zijn afgekondigd gaan twee lokale evenementen komende zaterdag niet door. Zo is de 'Nieuwe inwonersdag' in het gemeentehuis gecancelled en […]
  • Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie9 augustus 2020 Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie De gemeente Hof van Twente gaat in Goor ruimtes beschikbaar stellen voor het geven van de griepprik, dit najaar. In verband met de geldende Coronaregels (anderhalve meter afstand) heeft […]
  • Aantal besmettingen daalt snel, hoop op versnelde versoepelingen10 juni 2021 Aantal besmettingen daalt snel, hoop op versnelde versoepelingen In lijn met de landelijke trend daalt ook het aantal coronabesmettingen in de Hof van Twente snel. Er werden in de afgelopen week 42 besmettingen geconstateerd en dat is, mede door de […]