Honderden Goorse 60+ers gevaccineerd tegen Corona

In het Goorse gemeentehuis zijn vandaag enkele honderden prikken gezet in de armen van, veelal Goorse, 60+ers. De Goorse huisartsen hebben een grote hoeveelheid van het Astra Zeneca-vaccin ontvangen en gebruikten, net als tijdens het zetten van de griepprik, daarvoor de hal van het stadhuis. Vlak voor enen kwam wel het verzoek via social media om ‘meer zestig plussers’ omdat er vaccinaties over waren. Of de opkomst lager was dan verwacht is niet duidelijk. Als dat wel zo is zou dat te maken kunnen hebben met de angst voor het Astra Zeneca-vaccin dat in opspraak is geraakt door de zeldzame bijwerkingen zoals het veroorzaken van trombose. Daarom is besloten om geen mensen jonger dan zestig jaar, in te enten met dit vaccin.

Gerelateerde berichten

  • Vaccinatiegraad in de Hof naar 90%25 oktober 2021 Vaccinatiegraad in de Hof naar 90% De gemeente Hof van Twente doet het goed als het gaat om het aantal vaccinaties tegen het coronavirus. Inmiddels is 89% van alle inwoners van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd […]
  • Griepvaccinatie in Goor later dan gehoopt8 oktober 2021 Griepvaccinatie in Goor later dan gehoopt De jaarlijkse griepvaccinatie vindt in Goor plaats op zaterdag 20 november aaanstaande. Dat is later dan normaal te doen gebruikelijk en dat komt doordat de griepvaccins niet eerder aan […]
  • Hof van Twente scoort goed op Nederlandse vaccinatiekaart9 september 2021 Hof van Twente scoort goed op Nederlandse vaccinatiekaart In de gemeente Hof van Twente zal uiteindelijk zo'n 90% van de bevolking volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die door RTL Nieuws zijn […]
  • Sticker op de borst…6 juli 2021 Sticker op de borst… Waar worden we zo langzaam aan in gerommeld? Verandering komt in kleine stapjes. Telkens een klein beetje erbij zodat mensen het niet echt in de gaten hebben wat er werkelijk aan de hand […]
  • Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd29 januari 2021 Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd In Goor hebben de eerste bewoners van de diverse verpleeghuizen de eerste prik gekregen met daarin het vaccin tegen het Corona-virus. In Huize Herfstzon werd de Goorse mevrouw Holthuis […]