Nieuw huurbeleid op basis van inkomen

Viverion heeft samen met de aangesloten huurdersorganisaties nieuw huurbeleid ontwikkeld dat nu wordt gebaseerd op wat huurders kunnen betalen. Bij dat beleid staan de inkomenssituatie en de uitgave-patronen van huurdersgroepen voorop. Daarmee moet het voor Viverion mogelijk worden de woningvoorraad zo door te ontwikkelen dat er voor iedere groep huurders voldoende en betaalbare woningen kunnen worden aangeboden. In Goor is Huurdersbelang GBH betrokken bij de plannen. Secretaris Frits de Groot tekende daarvoor het convenant (foto).

Het nieuwe convenant bevat afspraken over de ontwikkeling van een kleine, toegankelijke en betaalbare woningvoorraad voor elke doelgroep. In de overeenkomst convenant staat verder dat toekomstige huurverhogingen in lijn zijn met de afspraken over zogenoemde gematigde huurontwikkeling zoals deze een paar jaar geleden zijn gemaakt door de Woonbond en Aedes. Het convenant bevat verder afspraken over de communicatie met de huurders en over de evaluatie van dit beleid.

Gorenaar Frits de Groot, secretaris van Huurdersbelang GBH is blij met het nieuwe huurbeleid en onderstreept een belangrijke meerwaarde: “We hebben te maken met nieuwe complexe thema’s als verduurzaming en voor huurdersorganisaties is onderling meer samenwerken broodnodig. Met het ‘co creatie-proces’ voor dit huurbeleid hebben we daarin een belangrijke stap vooruit gezet!”