Groene loper roept op tot het tellen van bijen…

Komende zaterdag 17- en zondag 18 april is weer de Nationale Bijentelling. De Groene Loper Hof van Twente vraagt aan iedereen om in actie te komen voor de wilde bij door ze te tellen. Van de 360 soorten wilde bijen die er in ons land voorkomen, is de helft bedreigd. En zonder die wilde bijen en hommels verdwijnt ook een deel van ons eigen voedsel, want deze zoemende beestjes zijn onmisbaar bij de bestuiving van veel eetbare gewassen voor mensen(kinderen). Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Aanmelden kan via deze LINK.

Als de weersomstandigheden goed zijn, is een half uurtje speuren en kijken al genoeg in dit weekeinde. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen. De Groene Loper Hof van Twente is ook benieuwd naar hoe het in onze gemeente gesteld is met de verschillende bijensoorten.

Gerelateerde berichten

  • Geld voor vergroening buurt via Oranjefonds1 juni 2022 Geld voor vergroening buurt via Oranjefonds Vanaf vandaag kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs, verzorgingstehuizen, scoutinggroepen, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke initiatieven financiën […]
  • Bloembollen planten voor bijen op Burendag15 september 2018 Bloembollen planten voor bijen op Burendag De jaarlijkse Burendag start volgende week zaterdag met het planten van een groot aantal bloembollen. 11 buurtverenigingen en 3 scholen in de Hof van Twente hebben hiervoor in totaal 30 […]
  • Welke straat wordt helemaal stoep-groen?9 augustus 2022 Welke straat wordt helemaal stoep-groen? De groene loper Hof van Twente is een actie gestart om te komen tot zogenoemde stoep-groene straten in Goor en de overige kernen in de Hof. Hoe meer groen in je omgeving, hoe beter voor […]
  • Boodschappen aan de boom…12 juli 2022 Boodschappen aan de boom… Het is wellicht niet onopgemerkt gebleven. Aan diverse bomen in het Goorse zijn papieren met een duidelijke boodschap opgehangen. Dat is gedaan door de leerlingen van OBS De Boomhut in […]
  • Groene loper: ‘Schoolfeest op locatie Stoomblekerij’19 januari 2022 Groene loper: ‘Schoolfeest op locatie Stoomblekerij’ De Groene Loper heeft met een aantal Gorenaren 'groene' ideeën gelanceerd voor het te ontwikkelen voormalige fabrieksterrein van de Twentsche Stoomblekerij. Meest opmerkelijke suggestie […]