SP hekelt besluitvorming en communicatie rondom woonwagenlocaties

De lokale SP heeft bij monde van het Goorse raadslid Frank Stevens (foto) gehakt gemaakt van de manier waarop door het College is gekeken naar nieuwe woonwagenlocaties en de manier waarop dat naar de burgers is gecommuniceerd. In een lang betoog tijdens de raadsvergadering van gisteravond wilde Stevens weten hoe het kan dat er wordt geopteerd voor plekken waar tenminste vijf woonwagens op kunnen staan terwijl de voorkeur voor kleinschalig wonen met één of twee wagens eigenlijk de voorkeur geniet. “We hebben het over 9 belangstellenden die ook zelf hebben aangegeven het liefst in klein verband in 2 tot maximaal 4 wagens, met eigen families samen te willen wonen. Ik snap ‘m even niet meer…” Stevens vindt het onbegrijpelijk dat mede daarom veel locaties zijn afgevallen.

De gemeente onderzocht 21 plekken in Goor. Daarnaast hekelt het SP-raadslid de communicatie naar de burgers die zijn geïnformeerd voordat de raad daar een debat over kon voeren. “Participatie houdt in dat we inwoners aan de voorkant laten meedenken en praten, D66 heeft hieraan de passende term beginspraak gegeven. Hoe mooi was het geweest wanneer we onze inwoners middels stadsraden, buurtcomités en/of verenigingen hadden opgeroepen met ons mee te denken over de plekken en de manier waarop we de woonwagenbewoners goed zouden kunnen huisvesten” aldus Stevens die het nog niet te laat vindt om het tij te doen keren. Hij wil middels schriftelijke vragen aan het College alsnog antwoord op zijn vragen (want die heb ik niet gehad) en hoopt dat ook andere partijen zijn zorgen delen en het College op andere gedachten wil brengen.

Gerelateerde berichten

  • PvdA: inwoners zijn overvallen met woonwagenlocaties9 april 2021 PvdA: inwoners zijn overvallen met woonwagenlocaties De Partij van de Arbeid is het niet eens met de wijze waarop het College van B&W inwoners van Goor heeft overvallen met locaties waar woonwagens geplaatst zouden moeten worden zoals […]
  • Gemeente wijst vijf woonwagenlocaties in Goor aan29 maart 2021 Gemeente wijst vijf woonwagenlocaties in Goor aan De gemeente Hof van Twente heeft vijf plekken in Goor aangewezen als potentiële nieuwe woonwagenlocaties. Het gaat om het stuk braakliggend terrein tussen de Meidoornstraat en de Oude […]
  • Stevens zoekt collectanten voor longfonds26 april 2021 Stevens zoekt collectanten voor longfonds Na ruim 20 jaar is Joop Geerlings onlangs gestopt als coördinator van de Longfondscollecte in Goor. Hij heeft het stokje overgedragen aan Frank Stevens. De jaarlijkse collecte vindt dit […]
  • Geduld Wolters is op: “Zodra locatie bekend is, gaan we erop…”12 april 2021 Geduld Wolters is op: “Zodra locatie bekend is, gaan we erop…” Martha Wolters wil dat er snel duidelijkheid komt over de standplaatsen voor woonwagens in Goor om dan ook direct naar één van die plekken toe te gaan om zich daar te vestigen. "Wij […]
  • Zorgen om straatverlichting in Goor24 maart 2021 Zorgen om straatverlichting in Goor Het Goorse SP-raadslid Frank Stevens heeft gisteravond in de gemeenteraadsvergadering zijn zorgen geuit over de straatverlichting in Goor. Nadat eerder bewoners van het 't Heeckeren al […]