Stoorzender op De Whee: afstandsbedieningen en deurbellen weigeren dienst

Er is bij de politie melding gemaakt van een stoorzender in een aantal straten op De Whee. Daar werken sinds kort diverse afstandsbedieningen van auto’s en draadloze deurbellen niet meer. Inwoners van de Guido Gazellehof, de Carel van Manderhof, Potgieterstraat, Gorterstraat (foto), de Couperusstraat en de Brederostraat hebben last van de stoorzender. Het is onduidelijk waar de stoorzender zich bevind en die zoektocht kon nog wel eens een moeilijke worden. Het kan een bewuste actie zijn van potentiële inbrekers maar ook een draadloos apparaat dat ergens in die buurt is geïnstalleerd en de storing veroorzaakt.

Een rondgang op internet leert dat er ook op andere plaatsen in het land melding wordt gemaakt van een stoorzender en dat bijvoorbeeld een draadloze hoofdtelefoon al een boosdoener kan zijn. Toch vraagt de politie om verdachte situaties te melden via telefoonnummer 0900-8844. Een mogelijkheid om de stoorzender op te sporen is de inzet van een peilwagen.


Gerelateerde berichten

  • Gemeente wijst vijf woonwagenlocaties in Goor aan29 maart 2021 Gemeente wijst vijf woonwagenlocaties in Goor aan De gemeente Hof van Twente heeft vijf plekken in Goor aangewezen als potentiële nieuwe woonwagenlocaties. Het gaat om het stuk braakliggend terrein tussen de Meidoornstraat en de Oude […]
  • Gaslekken op De Whee door graafwerkzaamheden29 oktober 2020 Gaslekken op De Whee door graafwerkzaamheden Een deel van de Scherpenzeelseweg en omliggende straten was vanmiddag enkele uren afgesloten (foto) vanwege een gaslek. Dat is ontstaan in de Gorterstraat na graafwerkzaamheden. […]
  • Scooters en wapens gevonden in de Gorterstraat27 juni 2020 Scooters en wapens gevonden in de Gorterstraat De politie heeft donderdag in de Gorterstraat een inval gedaan in een woning. Daar werden twee scooters in beslag genomen alsmede een gasalarmpistool en een taser. De bewoners is […]
  • Eerste hondenlosloopveld op speelveld Gorterstraat24 november 2017 Eerste hondenlosloopveld op speelveld Gorterstraat Het eerste hondenlosloopveld in de gemeente Hof van Twente komt op het grasveld aan de Gorterstraat aan de rand van Goor. Dat heeft het college van B&W besloten. Het hondenveld komt er […]
  • 2010 ook het jaar van de winkeldieven16 januari 2011 2010 ook het jaar van de winkeldieven Die woensdagmiddag in september zal Hennie Koebrugge niet gauw meer vergeten. De winkelier komt oog-in-oog te staan met een paar winkeldieven en besluit zijn waar niet zo maar af te laten […]