Podcast over Stolpersteine in Goor

Er is een podcast opgenomen over de Stolpersteine die in 2013 zijn in Goor zijn gelegd door de Duitse kunstenaar Gunther Demnig. Op acht locaties in Goor werden voor zestien Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, messing gedenkplaatjes gelegd, voor de huizen waar ze destijds woonden. Je vindt ze onder meer in de Grotestraat, de Schoolstraat en de Wheeme. De leden van de Stichting Stolpersteine Goor vertellen in de podcast het verhaal van de slachtoffers zoals de verhalen van de families Wolff, Rosendaal, Polak, Van Engel, Kwitser en Ten Brink, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord.

Die verhalen vertellen Arie Holkers, Duco Hoek, Eddy Gruppen, Sander Quee en Gerrit Alink ook in de groepen 7 en 8 van de basisscholen waarvan de leerlingen de Stolpersteine ook gaan bekijken. Die rondgangen worden evenals de bezoeken aan de Joodse begraafplaats na de coronacrisis hervat. De podcast wordt morgen uitgezonden via Hofstreek FM met herhalingen op dinsdag 27 april en op 4 mei. Daarna kunnen is de podcast te beluisteren via een link op de website van Hofstreek Omroep.

Vooraan: Les van Engel
GFC eind jaren ’30 met staand tweede vanaf links: Les Rosendaal
Hedwig Polak Cohen en zoon Sjonnie

Gerelateerde berichten

  • Bombardement en Poolse bevrijders centraal tijdens Goorse vrijheidsviering28 februari 2020 Bombardement en Poolse bevrijders centraal tijdens Goorse vrijheidsviering Het bombardement op Goor (foto) met tientallen burgerdoden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog én de bevrijding door Poolse soldaten twee weken later, staat centraal tijdens de […]
  • Pleinmarkt Hofkerk druk bezocht10 september 2016 Pleinmarkt Hofkerk druk bezocht De pleinmarkt bij De Klokkenkamp trok vooral vanochtend veel bezoekers. Naast de Hofkerk werden er naast boeken, ook cd's, grammofoonplaten en diverse andere waar aangeboden. Ook was er […]
  • Stolpersteinewandeling door Goor tijdens Open Monumentendag7 september 2016 Stolpersteinewandeling door Goor tijdens Open Monumentendag Er wordt komende zaterdag een wandeling georganiseerd langs alle Stolpersteine die in Goor zijn geplaatst. Dit in het kader van de Open Monumentendagen die dit jaar als thema Iconen & […]
  • Een stille herdenking…4 mei 2021 Een stille herdenking… De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W […]
  • Oorlogsherinnering uit De Meene18 oktober 2020 Oorlogsherinnering uit De Meene We kregen een indrukwekkende mail van Herman Klein Nagelvoort die nog vaak moet terugdenken aan de oorlogsjaren. De nu 87-jarige Gorenaar schreef één van zijn vele herinneringen op uit de […]