Buitenbad ‘De Vijf Heuvels’ vanaf komende woensdag geopend

Heel mooi weer zit er nog niet aan te komen maar Sportfondsenbad ‘De Vijf Heuvels’ gaat vanaf komende woensdag 28 april, toch het buitenbad openen. Na een lange coronastop wordt er dan feestelijk geopend met onder andere een presentje voor de eerste 50 bezoekers. Er moet wel gereserveerd worden voor onder andere het banen zwemmen. Dat kan op alle doordeweekse ochtenden vanaf 08:00 uur tot 13:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dinsdag tot en met vrijdagavond kan dit van 18:30 uur tot 20:00 uur in blokken van 3 kwartier. Reserveren kan telefonisch of via deze LINK. De jeugd tot en met 26 jaar kan alle doordeweekse middagen terecht van 13:00 uur tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Dit zijn sportmiddagen waarbij naast watergames en survival ook de mogelijkheid is om de zwemvaardigheid te checken waar zonder extra kosten een officieel certificaat voor behaald kan worden. Erg prettig ook voor ouders om te zien of hun kind nog zwemveilig is na zo’n lange periode van sluiting. Omdat het de leeftijd tot 27 jaar betreft en het sportmiddagen zijn, hoeft hier niet voor gereserveerd te worden.

Ook zijn er nog 3 extra activiteiten buiten. Op woensdagavond start de triatlontraining en op vrijdag de Aquatrim. De jeugd kan als vanouds op vrijdag van 18.30 tot 20.00 u terecht voor de sportactiviteit ‘discozwemmen’. Dit kan zonder reservering en is bedoeld voor jeugd tot en met 12 jaar.

Kleedhokjes buiten zijn beperkt aanwezig dus is het verzoek de badkleding vast aan te trekken onder de gewone kleding. De kleedruimtes en douches binnen zijn (nog) niet toegankelijk voor de buitenzwemmers. De hoop is dat hier 3 mei goed nieuws over komt. Wel staan er tenten bij het bad.

Ondanks dat terrassen van sportaccommodaties zijn uitgesloten van de heropening vanaf 28 april, is onze kiosk op warme dagen wel geopend voor koffie, snacks, snoep en ijsjes.