Onderzoek: Veel ondernemers in de Hof moeten het over een andere boeg gooien

De coronacrisis noopt een aanzienlijk deel van de ondernemers in de Hof van Twente om het op de één of andere manier, over een andere boeg te gooien. Dit blijkt uit een onderzoek van de gemeente waaraan 133 ondernemers meededen. Een derde deel gaf aan andere manieren van ondernemen te moeten vinden, er een bijbaan bij te moeten nemen of zelfs helemaal te moeten stoppen. 68% ziet nog wel toekomstperspectief. Het grootste deel van de ondervraagden (80%) maakt ook gebruik van de financiële regelingen die door de overheid in het leven zijn geroepen.

Ondernemers die reageerden, werken voornamelijk in de detailhandel, zakelijke dienstverlening of in overige
dienstverlening zoals in kapsalons of beautysalons. De helft daarvan is zzp’er. Door de gevolgen van de coronacrisis heeft 16% de onderneming (tijdelijk) verplicht moeten sluiten en richt zo’n 10% van de ondernemers zich nu op achterstallige klussen en innovatie. Ondanks de teruglopende omzet en verminderde vraag naar producten, gingen er vrijwel geen bedrijven failliet. Uit Goor deden 38 bedrijven mee aan het onderzoek.

Gerelateerde berichten

  • PvdA wil gemeentelijke hulp voor lokale ZZP-ers25 mei 2016 PvdA wil gemeentelijke hulp voor lokale ZZP-ers Het kan een landelijk probleem worden dat ten dele lokaal kan worden opgelost: De toekomstige verarming van ZZP-ers. Dat vindt de lokale afdeling van de PvdA die bij monde van het Goorse […]
  • Welke ondersteuning hebben ondernemers nodig van de gemeente?23 februari 2021 Welke ondersteuning hebben ondernemers nodig van de gemeente? Om te weten hoe de gemeente ondernemers in Goor en omgeving zo goed mogelijk van dienst kan zijn roept zij ondernemers op om mee te doen aan twee korte enquêtes. Met de ene enquête wil de […]
  • Gemeente verleent ondernemers uitstel belastingen27 maart 2020 Gemeente verleent ondernemers uitstel belastingen Ondernemers in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente krijgen in verband met de inkomstenderving ten gevolge van de Coronacrisis, uitstel van betaling van de gemeentelijke […]
  • ZZP-bijeenkomst bij Hodes30 januari 2020 ZZP-bijeenkomst bij Hodes Ondernemersnetwerk ZZP Hof van Twente is op donderdag 13 februari te gast bij Hodes Huisvesting in Goor. Antonie ter Harmsel deelt aldaar graag zijn kennis en ervaring met hen op het […]
  • Naast ZZP-sectie Goor Collectief ook ZZP_platform voor de hele Hof1 oktober 2018 Naast ZZP-sectie Goor Collectief ook ZZP_platform voor de hele Hof Naast de ZZP-sectie van Goor Collectief is er nu ook een gezamenlijk platform waarop ZZP-ers in de hele Hof van Twente zich kunnen profileren. Uit marktonderzoek, waarbij ruim 200 […]