Onderzoek: Veel ondernemers in de Hof moeten het over een andere boeg gooien

De coronacrisis noopt een aanzienlijk deel van de ondernemers in de Hof van Twente om het op de één of andere manier, over een andere boeg te gooien. Dit blijkt uit een onderzoek van de gemeente waaraan 133 ondernemers meededen. Een derde deel gaf aan andere manieren van ondernemen te moeten vinden, er een bijbaan bij te moeten nemen of zelfs helemaal te moeten stoppen. 68% ziet nog wel toekomstperspectief. Het grootste deel van de ondervraagden (80%) maakt ook gebruik van de financiële regelingen die door de overheid in het leven zijn geroepen.

Ondernemers die reageerden, werken voornamelijk in de detailhandel, zakelijke dienstverlening of in overige
dienstverlening zoals in kapsalons of beautysalons. De helft daarvan is zzp’er. Door de gevolgen van de coronacrisis heeft 16% de onderneming (tijdelijk) verplicht moeten sluiten en richt zo’n 10% van de ondernemers zich nu op achterstallige klussen en innovatie. Ondanks de teruglopende omzet en verminderde vraag naar producten, gingen er vrijwel geen bedrijven failliet. Uit Goor deden 38 bedrijven mee aan het onderzoek.